ARSENAL

Per Mertesacker o Özilu: Ker zraven alkohola ni pil vode, mu je postalo slabo

Per Mertesacker je v nedavnem intervjuju za TalkSport podal svoje mnenje o Mesutu Özilu, razkril pa je tudi noro preizkušnjo, ki jo morajo prestati novinci pri Werder Bremnu. Ta pa se ni končala preveč dobro za Arsenalovega vezista


Bivši centralni branilec Arsenala je za topničarje zbral 221 nastopov, večji del svoje kariere pa je prebil z nemškim vezistom, ki v letošnji sezoni za Londončane še ni zaigral. To lahko pripišemo izjemno slabemu odnosu s trenerjem Unaijem Emeryjem, ki ga drži v nemilosti že vse od samega prihoda na Emirates.

Kritike na Özilov račun so se začele že pred prihodom bivšega trenerja Parisa Saint Germaina in Seville, in sicer je javnost kritizirala njegovo nekonstantnost in pa pomanjkanje truda.

Mesut Özil inPer Mertesacker sta si dolgo let delila tako klubski kot državni dres. Foto: Twitter

Na vprašanje, ali lahko Mesut igra večjo vlogo v poteku sezone, je Per odvrnil takole: ”Seveda. Je rojeni vodja s čarobnim dotikom, kakršnega nima noben igralec v ekipi. Rad bi ga videl bolje fizično pripravljenega, potem pa naj ga trener postavi na pozicijo napadalnega vezista, kjer Mesut najbolj blesti.

Ima pa Emery svoje zahteve, ki jih bo moral izpolniti v kolikor hoče igrati redno. Moral bo vložiti ves svoj trud, da dokaže svojo vrednost nogometni javnosti. Trenutno pravega kapetana pri Arsenalu ni in potrebujemo igralce, ki so sposobni nositi odgovornost na igrišču. Imam pa občutek, da jih je v ekipi kar nekaj.

Per je v svoji avtobiografiji delil še izjemno zgodbo, v kateri ima glavno vlogo prav Özil. ”Pri Werderju obstaja ritual, čez katerega morajo vsi novinci kluba. Vsak mora spiti kozarček z igralcem, ki je v klubu več kot eno leto. To je seveda pomenilo, da si lahko spil tudi po 20 kozarčkov. Moral si spiti ogromno vode, da si zadevo nevtraliziral. Če tega nisi naredil, si končal kot Mesut; nisi utegnil priti niti do stranišča, ker je telo snovi iz telesa moralo izločiti na drugačen način.”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]