MANCHESTER CITY VZHAJAJOČE ZVEZDE

Phil Foden – naslednik Davida Silve

V zadnjem desetletju je na sredini igrišča pri Manchester Cityju poveljeval David Silva, ki se po koncu sezone poslavlja od aktualnih angleških prvakov.


Ko se bo legenda Manchester Cityja David Silva poslovil od kluba, bo dirigentsko palico za naslednje desetletje prevzel mladi Phil Foden, ki se zadnje sezone že priključuje prvi ekipi. Pep Guardiola je nad 19-letnikom navdušen, mediji pa ga podrobneje spremljajo vse od Svetovnega prvenstva do 17 let leta 2017, na katerem je Foden z Anglijo osvojil naslov svetovnih prvakov in bil proglašen za najboljšega igralca turnirja.

Guardiola zaenkrat mladeniča bolj občasno uvrsti v začetno enajsterico, največkrat pa vstopi s klopi, a je Foden že večkrat dokazal, da gre za izjemno nadarjenega in inteligentnega nogometaša, zato opis ustreza tipu igralca kakršen je David Silva. Njegova zrelost in pregled nad igro presegata njegovo realno starost, kar je opazil tudi selektor Anglije Gareth Southgate, ki z budnim očesom opazuje njegov napredek.

Foden je v tej sezoni odigral 25 tekem, od teg jih je 10 začel v prvi postavi Manchester Cityja in dosegel tri zadetke ter dodal sedem asistenc. Skupno je zbral že 61 nastopov za City (24 v prvi postavi), kjer je prispeval deset zadetkov in deset asistenc.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]