FA pokal

Arsenal gostuje v FA pokalu

Topničarji z obračunom pri Portsmouthu odpirajo osmino finala FA pokala, lovorike, ki so jo osvojili rekordnih trinajstkrat.


Portsmouth, bivši premierligaš, ki sedaj nastopa v tretji angleški ligi, danes na domačem terenu gosti nogometaše Arsenala v osmini finala FA pokala. Domačini Topničarjev niso premagali že vse od debakla leta 1958, ko so zmagali s 5:4, od takrat pa nanizali osem remijev in trinajst porazov. Prav tako niso nikoli izločili Arsenala na katerem koli izmed štirih srečanj teh dveh ekip v FA pokalu. Portsmouth na domačem igrišču ni poražen že devetnajst tekem, vse od poraza proti Southamptoni v ligaškem pokalu.

Ranjeni Topničarji se po razočaranju v Ligi Europa in sezoni pod pričakovanji v Premier ligi želijo iti “do konca” v FA pokalu, ki prinaša nastop v evropskih tekmovanjih, saj se jim tja morebiti ne bo uspelo uvrstiti. Arsenal je proti Olympiakosu doživel sploh svoj prvi poraz v letu 2020. Favorit na današnjem obračunu ni sporen ni sporen, a domačini ne obešajo bele zastave.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]