EFL pokal MANCHESTER CITY

Manchester City tretjič zapored osvojil ligaški pokal

Po zmagoslavju leta 2018 proti Arsenalu in 2019 proti Chelseaju, je letos Manchester City ugnal Aston Villo za osvojitev ligaškega pokala.


Manchester City je popolnoma zasluženo osvojil ligaški pokal, ko je bil z 1:2 boljši od Aston Ville na Wembley Stadiumu. Manchester City je imel kar 22 strelov, a le štirje so zleteli v okvir vrat Aston Ville. Slednji so imeli le pet strelov, trije od teh so zadeli okvir vrat Claudia Brava. Vsi zadetki so padli že v prvem polčasu.

Aston Villa bi kmalu povedla že v tretji minuti, a je strel z glavo Anwarja El-Ghazija zletel preko prečke. Po dvajsetih minutah je Manchester City prikazal veliko kemije v igri, saj je z lepo akcijo povedel, strelec pa nihče drug kot Sergio Kun Aguero. Phil Foden je nekaj minut kasneje oplazil levo vratnico Aston Ville in ostalo je pri 1:0 za City. Kmalu zatem so aktualni angleški prvaki povišali svojo prednost, ko je bil po predložku iz kota najvišji v kazenskem prostoru Aston Ville Rodri in z glavo premagal Orjana Nylanda. Pred koncem prvega polčasa je novinec v dresu Ville, Mbwana Samata, zadel za znižanje na 1:2. V drugem polčasu je moral vratar Orjan Nyland večkrat posredovati, da zmaga Manchester Cityja ni bila višja. Še posebej se je izkazal v zadnji minuti tekme, ko je zaustavil neverjeten projektil Bernarda Silve. V 88. minuti bi Villa skoraj izenačila, a je strel z glavo Bjorna Engelsa obranil Claudio Bravo in poskrbel, da se je Manchester City veselil tretjega zaporednega naslova zmagovalca ligaškega pokala.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]