OSTALE NOVICE

Portsmouth po štirih letih zapušča četrto ligo!

V 43. krogu League Two si je Portsmouth po dolgih štirih letih končno prislužil mesto med prvo trojico in posledično neposredno uvrstitev v tretjo ligo! ‘Pompey’ so v zadnjih štirih letih vse prej kot blesteli, kjer so v sezoni 2013/14 (13. mesto) in sezoni 2014/15 (16. mesto) končali daleč od mest, ki vodijo v tretjo ligo. V letu 2016 je Paul Cook ekipo popeljal do šestega mesta in posledičnega mesta v play-offu, kjer jih je v polfinalu premagal Plymouth.


vir: facebook
vir: facebook.com/officialpfc

V tej sezoni so varovanci Paula Cooka skozi celotno sezono delovali zelo preudarno in se po kar nekaj temnih letih ponovno veselijo povratka v League One. Portsmouth je namreč še v sezoni 2009/10 igral v Premier Ligi, nato pa zaradi vsem znanih finančnih težav v le dveh sezonah doživel dva izpada (11/12; iz Championshipa v League One), (12/13; iz League One v League Two)!

Klub iz juga Anglije, ki je od leta 2013 delno v lasti tudi svojih navijačev, je v tej sezoni zbral že 78 točk in se tako skupaj z Doncasterjem in Plymouthom seli nazaj v League One. Še četrti ‘potnik’ v tretjo ligo pa bo znan čez nekaj tednov po koncu ‘play-offa!

Fratton Park – dom Portsmoutha, je tudi v tej sezoni na vsaki domači tekmi ‘pokal po šivih’, povprečno se je namreč na tekmah zbiralo kar 16.712 gledalcev, kar je jasno tudi najboljše povprečje vseh klubov v League Two.

Strateg Portsmoutha Paul Cook je po včerajšnji zgodovinski zmagi dejal: ”Zelo sem vesel, da smo dosegli neposredno uvrstitev v tretjo ligo. Menim, da se vsi prav dobro spominjamo lanskega poraza v ‘play-offu’, kjer je izgubiti zelo težko. Predvsem sem vesel za naše navijače, ki so po mojem mnenju eni izmed najbolj zvestih na svetu! Sedaj smo ekipa, ki bo nastopala v League One, v naslednjo sezono pa stopamo s še višjimi cilji!”

Trenutno tretje uvrščeno ekipo četrte lige do konca sezone čakajo še tri tekme, vključno z zadnjo tekmo sezone 6. maja, ko bodo zvesti pristaši Portsmoutha še zadnjič v tej sezoni na Fratton Parku glasno pozdravili svoje ljubljence.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”16″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”200″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]