OSTALE NOVICE

Pred 32.krogom v Premier ligi

Ne računajte na normalne rezultate


Pred tednom drame, med tednom drame, same drame, kaj šele bo? Premierligaški 32.krog prinaša zanimive pare, med katerimi pa ni nobenega klasičnega derbija. To bi načeloma lahko pomenilo, da bodo boljši nabrcali slabše. In to bo to. Načeloma!? Dejansko pa na rezultatsko simetrijo ne gre računati. Zakaj? Zato, ker bo prav vseh dvajset (18 njih pa zanesljivo) klubov nastopilo pod silovito težo zmagovalne nuje.

vir: Metro
vir: Metro

Tottenham, ki je v sredo v velikem slogu, pa čeprav komaj v zadnjih minutah na gostovanju iz hlač stresel izpadajoči Swansea, tokrat gosti Watford. Ker bodo skorajda sosedje na stadion White Hart Lane prispeli brez enega svojih ključnih mož – ob zadnji zmagi proti West Bromwichu je bil izključen branilec Miguel Britos -, je uspeh Ostrog vnaprej pričakovan. Zdi se, kot da so Tottenham Spurs prav v zadnjih tednih dokončno presegli sebe ali pač svojo staro razvado, da v ključnih trenutkih prej popustijo kot pa eksplodirajo. Toda travmatična dediščina neuspeha v letošnji Ligi prvakov ali pa ob koncu lanskega prvenstva bo dokončno pozabljena, le v primeru nove zmage. Pri čemer tu ne gre le za galop za vodilnim Chelseajem (razlika med njima je še vedno velikih 7 točk), niti ne za neposredno uvrstitev med evropsko elito za prihodnjo sezono. Ne. Gre za to, da bo Tottenham po dolgih letih na koncu prvenstva končno uvrščen pred najbližjim in najmanj (ne)ljubečim sosedom Arsenalom. To je imperativ in velika želja navijačev Spursov. In če kdo, potem to molitev razumemo Slovenci, kajne.

Pod vodstvo portugalskega stratega Marca Silve prerojeni Hull City se podaja v kremplje Manchester Cityju. Ta je razjarjen po sorazmerno kakovostnih predstavah na dveh zaporednih derbijih v Londonu, od koder pa je odnesel le eno samcato točko. Dejansko bo to tekma med 4. in 17. na lestvici. Toda če bi upoštevali le izkupučka obeh klubov v tem koledarskem letu, bo to spopad med 5. in 10.! Hull City je pred dnevoma po pol leta prvič uspel zlesti iz trojčka, ki je na poti v drugo ligo.

Liverpool prihaja v Stoke City, kjer je pred dvema letoma doživel enega najhujših porazov v svoji zgodovini. Zdaj gre rezultatsko nestanovitnim rdečim v prid dokaj slaba forma Stovkovcev.

Medtem ko za Middlesbrough – doma se pomeri z Burnleyjem – najbrž ni več rešitve, pa se obstanku v ligi upravičeno še vedno nadejajo pri Swasea City. V soboto bodo nastopi proti West Hamu, ki je na zadnjih petih srečanjih izgubil točno pet-krat! Grozljivo slaba forma je njihovemu trenerju Slavenu Biliću zelo verjetno že priskrbela majsko odpustnico. Toda vsi na londonskem vzhodu upamo, da bo – zdaj pa res – prevladala borbenost domačih asov, ki v en glas zatrjujeo, da svojega razumevajočega in prijateljskega managerja nikakor nočejo izgubiti.

vir: Squawka
vir: Squawka

West Ham ima samo pet točk naskoka nad Swaseajem, ki je na tabeli tretji od spodaj. Še to. Lani je Swansea, tedaj še na Upton Parku, West Ham premagal, in to s kar 1:4.

V obalnem Bournemouthu se bo v soboto popoldne mudil vodilni Chelsea. Bournemouth od konca februarja ni izgubil, kar ga je že rešilo pred izpadom. Ta in prihodnji vikend pa se meri torej s prvim in takoj zatem še z drugim najboljšim v ligi. Toda ob koncu tega meseca pa ekipi trenerja Eddieja Howea nasproti prihajata dva najslabša v ligi. Špekuliranje pravzaprav ne more mimo ideje, da bi bilo bolj smotrno moči hraniti za obračuna – proti Middlesbroughu in Sunderlandu -, ki ju Bournemouth bistveno lažje lahko pretvori v zmagi.

Zanimivo bo, kaj bo proti ubobožanemu Sunderlandu storil Manchester United, ki je na Stadionu luči v zadnjih sezonah le redkokda zelo prepričljiv. Še vedno aktualni prvak Leicester City, ki ima iz zadnjih petih nastopov za pasom pet gladkih zmag se bo udaril z Evertonom. To bo zagotovo zelo kreposten in bojevit, pravi angleški nogometni žur.

In ni še konec, kajti v ponedeljek na jugu prestolnice pri Crystal Palaceu nastopi Arsenal. Tradicija pravi, da je Arsenal po nihanju tekmovalne silovitosti na začetku pomladi (mogoče je ta res v sorodu s pomladansko utrujenostjo) aprila in maja nezmotljiv. V resnici pa mora Arsenal pošteno pritisniti na plin, če se želi vrniti med vodilno četverico in s tem v Ligo prvakov. Pri Crystal Palaceu pa nikoli ne veš, kdaj se jim lahko posveti. Res je, da je Palace zadnjo v Southamptonu izgubil, a je pred tem nanizal štiri zaporedne glorije, vključno s tisto minulotedensko na Stamford Bridgeu.

Pred hudimi preizkušnjami smo. Naporno, da je kaj!

banner

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]