LIVERPOOL

Pred finalom Lige Europa Liverpool-Sevilla. Si lahko Redsi priigrajo vozovnico za Ligo Prvakov?

Danes je na sporedu prvi vrhunec letošnje evropske sezone. Ob 20:45 se bosta v Baslu v finalu Lige Europa udarila angleški Liverpool in španska Sevilla. Že sam po sebi prestižni finale pa bo letos imel še toliko večjo vrednost, saj bi si z zmago ena ali druga ekipa priigrali tudi mesto v Ligi Prvakov za naslednjo sezono.


To bo sploh prvi medsebojni obračun Liverpoolčanov in Andaluzijcev. Redsi so se do sedaj s španskimi predstavniki pomerili 34-krat. Uspeli so zabeležiti 14 zmag, 10 remijev in prav toliko porazov. Na drugi strani ima Sevilla z angleškimi klubi bistveno manj izkušenj. V skupno 7 tekmah je trikrat izgubila, po dvakrat pa zmagala in remizirala.

Novice iz obeh taborov

Klopp tokrat večjih težav s poškodbami nima, saj so mu na voljo prav vsi njegovi varovanci, razen seveda Mamadoua Sakhoja, ki je suspendiran zaradi doping testa. Največja neznanka pred večerno tekmo ostaja ali bo že od prve minute zaigral kapetan Jordan Henderson, ki se je po aprilski poškodbi vrnil ta konec tedna proti West Bromu, ko je v igro vstopil iz klopi. Tudi Henderson sam je na novinarski konferenci temu vprašanju namenil nekaj besed. “Ne pričakujem, da bom tekmo začel v prvi postavi. Seveda bi si to želel, a vem, da je tu kar nekaj drugih nogometašev, ki bi si prav tako zaslužilo zaigrati, hkrati pa imam sam po poškodbi le nekaj minut igre. Igral bom toliko, kot bo trener zahteval.” Po poškodbi kolena pa je nazaj tudi Divock Origi, ki bo tekmo zagotovo začel na klopi.

Pri Sevilli lahko pred drugim zaporednim branjenjem naslova v Ligi Europa računajo na prav vse nogometaše, razen Danca Krohn-Delija, ki ga poškodba kolena muči že kar nekaj časa. Strateg rdeče-belih Unai Emery bo ponesrečeno sezono v španski La Ligi, kjer je Sevilla končala na skromenm 7. mestu, tako skušal reševati v Ligi Europa

Napoved

Liverpoolčani bodo po zagotovilu Jurgena Kloppa že od prve minute krenili po zadetek. Na drugi strani gre pričakovati bolj obrambno igro Seville, ki jim je v preteklosti prinesla že vrsto uspehov. Andaluzijcem bi na roko zagotovo šel tudi morebitni remi po rednem delu in igranje podaljškov ali celo izvajanje enajstmetrovk. Klopp največ upanja polaga na raznovrstnost svoje ekipe, saj je za Redse do sedaj v tej sezoni Lige Europa zadelo že kar 11 različnih igralcev, kar je največ od vseh ekip. Glavna nevarnost za vrata Simona Mignoleta pa bo zagotovo razpoloženi francoski napadalec Kevin Gameiro, ki je s sedmimi zadetki in dvemi asistencami daleč najbolj učikovit igralec Sevilla v letošnji sezoni.

Stavnice nekaj več možnosti pripisujejo četi Jurgena Kloppa, ki bi lahko postal šesti trener Liverpoola, ki je svojo ekipo popeljal do zmage v katerem od evropskih pokalov. Nazadnje je to uspelo Rafi Benitezu, ki je v sezoni 04/05 na neverjeten način prišel do zmage v še bolj prestižni Ligi Prvakov.

V Basel naj bi dopotovalo okoli 15 tisoč navijačev Liverpoola, medtem ko bo Sevillo po klubskih informacijah bodrilo okoli 7 tisoč privržencev.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]