MANCHESTER CITY

Prihodnost Johna Stonesa neznana

John Stones pri Manchester Cityju ni popolnoma izpolnil svojega potenciala in se je zato znašel na izhodnih vratih kluba.


John Stones si vse težje zagotavlja svoje mesto v ekipi Manchester Cityja, medtem pa si trener Pep Guardiola že ogleduje Leonarda Bonuccija, s katerim naj bi zamenjal 25-letnega Angleža. V klubu so Stonesu jasno povedali, da so njegovi dnevi na Etihadu šteti, saj želijo okrepiti zadnjo linijo, ki jim je v letošnji sezoni predstavljala največ težav. Guardiola namerava pripeljati Juventusovega Leonarda Bonuccija, ki je steber obrambe Stare dame in Italije.

John Stones se je Manchester Cityju pridružil leta 2016, ko je City Evertonu zanj plačal 48 milijonov funtov. Že pri Evertonu je Stones kazal precej dobre predstave, zato so pričakovali, da bo pri Manchester Cityju dorasel v enega najboljših branilcev na svetu. Potencial nikoli ni bil težava, temveč se je zapletel v sporen odnos z Pepom Guardiolo. Slednji je bil zelo nezadovoljen, ker Anglež ni bil vedno dobro pripravljen za tekmo in ni dosegal njegovih pričakovanj. Na začetku sezone pa je Španec na klopi Cityja podvomil še v njegovo psihično pripravljenost. Stones je tako odigral le 10 tekem v Premier ligi, saj je pred njim na mestu osrednjega branilca, poleg Nicolasa Otamendija, dobival vezist Fernandinho. Za povrh vsega pa je izgubil tudi svoje mesto v reprezentanci Anglije.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]