MANCHESTER CITY

Prosto mesto med vratnicama

Pep Guardiola že od prvega dne na klopi Manchester Cityja preoblikuje ekipo, najprej je v klub pripeljal Gundogana, Nolita in Saneja, pred dnevi pa se je ekipi pridružil še John Stones. A kot vse kaže Guardiolinega grajenja še ni konec. Španec namreč meni, da ekipa potrebuje novega, boljšega vratarja.


vir: www.thesun.co.uk
vir: www.thesun.co.uk

Joe Hart, dolgoletna številka ena Meščanov očitno ne zadovoljuje kriterijev Pepa, kar je Guardiola potrdil tudi s tem, ko je na prvi tekmi sezone med vratnici poslal do sedaj rezervnega vratarja Willyja Caballera, poteza pa ni naletela na odobravanje s strani navijačev.
Po tekmi se je (pričakovano) ob srečanju s sedmo silo moral zagovarjati in odgovarjati na vprašanja o tem ali Hart sploh še lahko računa na minutažo pod njegovim vodstvom. Guardiola je zatrdil, da prav vsak igralec lahko dobi mesto v enajsterici, če se seveda izkaže na treningih. Ob vprašanju ali bo Hart zagotovo zaigral na tekmi proti Steaui, ki Meščane čaka v torek, pa je 45-letnik odgovoril: »Ne. Seveda lahko igra, a videli bomo ali bo. Tekmi s Steauo se še nismo posvetili, to bomo storili jutri in nato videli, kdo je najboljša izbira. Vse je mogoče.«
V nadaljevanju je Španec še dodal, da se je za Caballera odločil zato, ker je blestel v pripravljalni sezoni, katero je Hart v določeni meri, zaradi evropskega prvenstva, izpustil.

»Veliko smo trenirali igro dva na ena, tri na dva, štiri na tri in v tem je Caballero blestel. Nepravim, da Hart ne obvlada določenih situacij, a dejstvo je, da je to razlog zaradi katerega sem se danes odločil za menjavo vratarja.«

Guardiola je priznal, da je največja pomanjkljivost, ki pesti Harta ta, da je preslab v igri z nogo. Mnogokrat smo lahko videli, kako se je v preteklih sezonah zapletel in s tem dvignil pritisk navijačem Manchester Cityja.
Španec se je zato odpravil na tržnico in poiskal alternativni menjavi za Angleža. Našel ju je v vratarjih Barcelone Marcu-Andreju Ter Stegnu ter Portugalcu Ruiu Patriciu. Selitev slednjega naj bi bila bolj verjetna predvsem zaradi nižje odkupne klavzule, ki znaša 45 milijonov in je povsem v finančnem dosegu Meščanov. Ter Stegen, ki je bil sicer prva izbira Guardiole, pa po poročanju Barcelone, Katalonije ne bo zapustil za manj kot 80 milijonov, kolikor znaša njegova odkupna klavzula, kar pa se celo za nesramno bogate šejke zdi prevelik znesek.

Do konca prestopnega roka je še pol meseca časa, kar je več kot dovolj časa za realizacijo prestopa, a Guardiola se bo moral podvizati in čim hitreje razrešiti zgodbo okoli izbire vratarja, saj bi se ob predolgi sagi znalo v ekipi nabrati ogromno slabe volje.

vir: www.zimbio.com
vir: www.zimbio.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]