CHELSEA MANCHESTER CITY

Raheem Sterling ali Eden Hazard?

Danes nas ob 18.30 čaka derbi kroga, ranjeni Chelsea bo gostil, vsaj tako se zdi, nepremagljivi Manchester City. Glavni zvezdnik domače ekipe Eden Hazard je na začetku sezone blestel, a nato v skladu s predstavami celotne ekipe popustil. Nikakor pa to ne velja za Raheema Sterlinga, ki se je pod Guardiolo prelevil v enega najbolj smrtonosnih igralcev v Premier League.

Učinkovitost

Strelsko je za oba ta sezona ena najboljših v njuni karieri. Sterling je doslej na 12 tekmah zabil 8 zadetkov, enega manj pa je v 14 tekmah zbral Chelseajev Belgijec. Ob tem velja omeniti, da je Hazard dvakrat uspešno izkoristil najstrožjo kazen, Sterling pa je do vseh zadetkov prišel iz igre.

Kreacija igre


Mnogi mediji so se v zadnjem času razpisali o tem, ali je Raheem Sterling po kakovosti že prehitel Edena Hazarda. Vir: Goal.com
Mnogi mediji so se v zadnjem času razpisali o tem, ali je Raheem Sterling po kakovosti že prehitel Edena Hazarda. Vir: Goal.com

Kljub značilnemu slogu Pepa Guardiole, ki temelji na velikem številu kratkih podaj, je v tej taktični prvini bolj produktiven Eden Hazard. Soigralcem je ustvaril 41 priložnosti, kar 17 več od Raheema Sterlinga. Če se osredotočimo na vse uspešno izvedene podaje, Belgijec vodi s 615 proti 425. Nekoliko drugačno pa je stanje podaj, podanih naprej (Hazard 194 : 230 Sterling). Pri asistencah sta igralca izenačena, oba sta jih zbrala 6.

“1 na 1”


Nad Hazardom je bilo doslej storjenih več kot dvakrat več prekrškov (41 : 21). Tudi pri uspešnih preigravanjih zanesljivo vodi Belgijec (37 : 23). Da je igra 1 na 1 zares Hazardova prvina pa potrjuje tudi število dobljenih “duelov” – 43. Na drugi strani jih je hitronogi Anglež doslej dobil le 16.

Obramba

Kljub temu da obramba ni primarna naloga ne enega ne drugega, smo se za konec odločili zazreti še v ta segment igre. Pri prestreženih žogah sta igralca dokaj izenačena (8 : 7 za Hazarda), medtem ko je pri številu blokiranih strelov in podaj boljši Anglež (19 : 9 za Sterlinga).

Kratek statistični pregled nam seveda ne more podati jasne slike, kdo je v letošnji sezoni boljši. Argumentov za enega ali drugega je lahko izjemno veliko, izbiro pa prepuščamo vam …

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB