LIVERPOOL

ROBERTO FIRMINO V LIVERPOOL

Liverpool je potrdil, da se v njihove vrste seli brazilski nogometaš Roberto Firmino.
Firmino, ki je trenutno z brazilsko reprezentanco na Copi America se na Anfield seli za kar 41 miljionov €, po pisanju nekaterih medijev pa naj bi podpisal petletno pogodbo. Nekateri angleški mediji menijo, da prihod Firmina pomeni dokončno slovo Raheema Sterlinga, za katerega je Manchester City Liverpoolu poslal dve ponudbi. Liverpool pa je obe ponudbi zavrnil, saj za mladega Angleža zahtevajo 50 milijonov Funtov, s takšno ponudbo pa naj bi se City vrnil že v prihodnjih dneh.
Ian Ayre, direktor Liverpoola, ki se je te dni mudil v Čilu, je glede prestopa mladega Firmina že vse uredil. Bazilec mora pred uradnim podpisom pogodbe opraviti le še zdravniški pregled.


Vir: Sky Sports
Vir: Sky Sports

Triindvajsetletni Brazilec je pred podpisom z Liverpoolom uspešno branil barve Hoffenheima, h kateremu se je pridružil leta 2011 za 3,52 milijonov Funtov. Za ta klub je v štirih letih in pol uspešno zbral 152 nastopov, dosegel 48 zadetkov prispeval pa 36 asistenc.
Roberto je Liverpoolova peta okrepitev za novo sezono, pred njim so se Redsom pridružili še Milner, Gomez, Bogdan in Ings.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]