LIVERPOOL

Sadio Mane pred vrati Liverpoola

Že kar nekaj časa se omenja, da bo nekdanji nogometaš Red Bull Salzburga Sadio Mane postal nova okrepitev Jurgena Kloppa. 24-letnik naj bi sicer že včeraj, kot poročajo otoški mediji uspešno prestal zdravniški pregled v Liverpoolu. Za Maneja pa bodo morali “Redsi” sicer odšteti velikih 34 milijonov angleških funtov.


Sadio-Mane-392830
vir: www.dailystar.co.uk

Sadio Mane je svojo nogometno pot začel v francoskem Metzu, kjer je sicer igral le eno sezono. V tem času mu je za prej omenjeni klub uspelo zbrati 22 nastopov, ob tem pa je dosegel še dva zadetka. Kaj kmalu za tem ga je med svoje roke uspel zvabiti klub naših severnih sosedov, in sicer Red Bull Salzburg. V Avstriji je Mane ostal dve leti, pisali sta se sezoni 2012/13 in 2013/14. Za enega izmed najboljših avstrijskih klubov mu je sicer uspelo zbrati 63 nastopov in ob tem doseči 31 zadetkov. Odlične nogometne predstave, ki jih je kazal pri slednjih, niso ostale prav dolgo skrite, saj je že po dveh uspešnih sezonah, ki jih je preživel pri Salzburgu sledila selitev na otok, natančneje k Southamptonu. No prav pri “Svetnikih” je na podlagi odličnih predstav na nogometnih zelenicah padel pod Kloppov drobnogled. “The Normal One” ga namreč vidi kot uspešnega napadalca, ki bi lahko v nadaljevanju svoje kariere dosegel še veliko.

Uraden podpis pogodbe naj bi bil sicer opravljen nekje v sredini tedna, modra že danes, jutri ali kasneje v tednu, tega noben ne ve. Ko pa bo do uradnega prestopa sicer prišlo, bo Sadio postal že peta okrepitev Liverpoola iz Southamptona v roku zadnjih treh let. Pred njim so se namreč na Anfield preselili že Lallana, Lovren, Clyne in Lambert. No prav slednji je sicer delodajalca že zamenjal, saj se pri “Redsih” ni kaj prida izkazal.

Mane bo, če do prestopa namreč pride postal četrta okrepitev Liverpoola pred začetkom nove premierligaške sezone. Pred njim so se v mesto Beatlov preselili že Joel Matip, Marko Grujić in Loris Karius. Naj za konec dodamo še, da bo to drugi najdražji nakup Liverpoola, po tem ko bo prvo mesto še vedno zasedal prestop Andyja Carrolla.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]