LIVERPOOL

Sanjski trio iz mesta Beatlov

Če je Liverpoolova obramba v tej sezoni deležna pogostih kritik, tega nikakor ne moremo trditi za igro redsov na nasprotnikovi polovici igrišča. Jürgen Klopp je svoje ofenzivno usmerjene varovance uigral v udarno celoto, ki je sposobna prerešetati mrežo vseh, tudi najboljših vratarjev na svetu.


salah
Vir: Daily Mail

Po končani prestopni sagi okoli Philippa Coutinha je marsikdo pričakoval, da se bo stroj po Brazilčevem prestopu v Barcelono ustavil, a sledilo je prej nasprotno. Mohamed Salah, Roberto Firmino in Sadio Mane, vsi v vrhunski formi, so docela zapolnili vrzel v napadu. Na krilih njihovih sijajnih predstav so redsi v Ligi prvakov izločili najprej Porto, nato Manchester City in nazadnje še Romo. Podatek, da so vsem trem nasprotnikom v izločilnih bojih na dveh tekmah skupaj vedno nasuli vsaj pet golov, je dovolj zgovoren sam po sebi.

O sijajnosti egiptovsko-brazilsko-senegalske kombinacije priča tudi slednji podatek: Omenjeni trije so skupaj v najelitnejšem evropskem tekmovanju v tej sezoni nasprotnikom nasuli kar 29 golov. Po deset sta jih prispevala Salah in Firmino, Mane pa devet. Tako so že porušili rekord Cristiana Ronalda, Garetha Bala in Karima Benzemaja iz sezone 2013/14, ki so skupaj zbrali 28 golov. Beli balet je tedaj osvojil Ligo prvakov. Lahko to letos uspe redsom, ali bodo ponovno slavili omenjeni junaki izpred štirih let? Bomo videli v soboto, 26. maja. Večer, ki ga nogometni sladokusci enostavno ne smete zamuditi.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]