OSTALE NOVICE

Še en Islandec v Angliji!

Pravljica islandskih nogometašev na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji ima po pričakovanjih tudi dolgoročne učinke. Kar nekaj reprezentantov, ki so majhno otoško državico popeljali do zgodovinskega 1/4 finala, je že podpisalo boljše pogodbe v klubih oz. si poiskalo nove, v višjem rangu, seveda. Tudi v Angliji.


viri: fotbolti.net
viri: fotbolti.net

V začetku avgusta je tako nemško 2. ligo za Wolverhampton zamenjal Jón Dadi Bödvarsson, ki je v championshipu že dvakrat zatresel mrežo. Iz rezervne ekipe Juventusa je podobno pot ubral tudi Hördur Magnússon, ki je v dresu Bristol Cityja v novi sezoni odigral vse ligaške minute ter kot branilec tudi enkrat zatresel mrežo v drugem razredu angleškega nogometa. Slednjega pa je v letošnjem poletju za najvišjega – premier ligo – zamenjal Johann Berg Gudmundsson, ki je na obeh tekmah Burnleyja vstopil s klopi.

Naslednji (ne nujno zadnji) v vrsti pa je Ragnar Sigurdsson. Strelec izenačujočega zadetka proti Angliji v 1/8 finala je ruski Krasnodar zamenjal za ambiciozen Fulham, ki je v novi sezoni še brez poraza. 30-letnik bo zaostril konkurenco na mestu osrednjega branilca ter poskušal pomagati Londončanom pri vrnitvi v premier ligo, v kateri bi ob podpisu dvoletne pogodbe tudi zaigral.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]