TOTTENHAM

Tottenham povprašuje po Emersonu

Emerson je desni bočni branilec, ki naj bi pri Tottenhamu osvežil obrambo, a to bi kaj kmalu pomenilo, da se od Spursov poslavlja Serge Aurier.


Tottenham se poleg Arthurja Mela zanima še za enega nogometaša iz Barcelonine sfere. Gre za bočnega branilca Emersona, ki si ga skupaj lastita Real Betis in Barcelona. Emerson ima za seboj odlično v dresu Verdiblacosov in njegove predstave so ujele pozornost Joseja Mourinha in Tottenhama. Emerson bi moral načeloma ostati pri Real Betisu do leta 2021, potem pa se preseliti v Barcelono, saj je tako sklenjen sporazum med Betisom in Katalonci, a Barca bi si ga lahko popolnoma lastila, če Betisu kot kompenzacijo nakaže 3 milijone evrov. To bi storili v primeru, da na njihov naslov prispe boljša ponudba.

Tottenham je od Real Betisa januarja že odkupil Giovannija Lo Celsa, medtem pa so opazovali še Emersonov napredek. Brazilec je s svojimi predstavami prav tako prodrl v državno reprezentanco, Jose Mourinho pa občuduje njegovo fizično moč. Barcelona je prav tako spremljala Emersona, a kot kaže trenutno še ni primeren kandidat za prestop v Barcelono, četudi Nelson Semedo odide. Vodstvo Blaugrane izpostavlja, da je Emerson naložba za prihodnost v Barceloni, a v primeru zadovoljive ponudbe in privolitvi Brazilca, so ga pripravljeni prodati.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]