OSTALE NOVICE

UEFA odločena izpeljati Evropsko sezono

V torek 17.3. se bo zbrala celotno predstavništvo Evropskih tekmovanj, ki bo odločilo potek vseh prvenstev, vključno z Ligo Prvakov in Evropskim prvenstvom.


Liga Prvakov bi lahko doživela pravo revolucijo, saj bi v primeru da se coronavirus nekoliko umiri in stabilizira odigrali tekmovanje do konca, s ključno spremembo. Četrtfinale in polfinale bi se odigralo le z eno tekmo in ne z dvema, kot je tradicija tekmovanja že dolga leta. To je le eden predlogov, ki se bo obravnavalo na torkovem kriznem sestanku. Enak predlog bo seveda obveljeval tudi za Ligo Europa. Kdor se bo uvrstil v naslednje kroge omenjenih tekmovanj bo tekme odigral na nevtralnem igrišču ali pa bo domačina določil met kovanca. UEFA je odločena in obupano želi izpeljati oba tekmovanja do konca, prav tako pa želijo tekme izpeljati po začrtanem urniku, tako da bo finale Lige Prvakov odigrano 30. maja v Istanbulu, finale Lige Europa pa tri dni kasneje v Gdansku.

Kar se tiče angleških predstavnikov v omenjenih tekmovanjih sta Tottenham Hotspur in Liverpool že izpadla in Lige Prvakov, Manchester City in Chelsea pa bi morala še odigrati povratne obračune osmine finala. Manchester Cityju kaže dobro proti Real Madridu, saj so ga na prvi tekmi v Madridu premagali z 1:2, Chelsea pa je na domačem igrišču izgubil s 0:3 proti Bayernu. V Ligi Europa sta se do osmine finala prebila Manchester United in Wolverhampton, Arsenal pa je izpadel v prejšnem krogu. United je na prvi tekmi osmine finala ugnal avstrijski LASK s 0:5, Volkovi pa so remizirali v Grčiji pri Olympiakosu z 1:1.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]