ARSENAL

Upamecano zelo blizu Arsenala

Dayota Upamecana poleg Arsenala spremljata tudi Manchester United in Tottenham. Vendar naj bi RB Leipzig sprejel ponudbo Arsenala v višini 34 milijonov funtov.


Dayot Upamecano je 21-letni branilec RB Leipziga, ki je bil rojen v Franciji, a ima tudi gvinejsko državljanstvo. Je desničar, ki poleg “štoperskega” položaja lahko igra tudi na položaju centralnega vezista. Kot omenjeno trenutno uspešno zastopa barve nemškega RB Leipziga že zadnje štiri sezone, tja pa se je preselil za 9 milijonov funtov iz “bratskega” kluba Red Bull Salzburga. V letošnji sezoni je za Leipzig v vseh tekmovanjih zbral 29 nastopov, na zadetek v dresu Leipziga pa čaka že od sezone 2017/18, takrat je zabil kar tri, to pa so bili tudi vsi v njegovi klubski (članski) karieri.

Mikel Arteta sicer prioriteto na nogometnem trgu daje vezistu Atletica iz Madrida, Thomasu Parteyju, a menda je iz vodstva kluba dobil zeleno luč za sklenitev posla z Leipzigom, ki je pripravljen sprejeti ponudbo Topničarjev, ki znaša 34 milijonov funtov. V januarskem prestopnem roku je Arteta svoji ekipi že dodal osrednjega branilca Pabla Marija iz brazilskega Flamenga. Mari je navdušil v paru z Davidom Luizom in je zelo naklonjen podaljšati svojo posojo ter uradno prestopiti v Arsenal. Kljub temu pa si Španec na klopi Topničarjev želi dodati globino in zaostriti konkurenco na mestu osrednjih branilcev in Upamecano velja za enega najboljših mladih branilcev na svetu. Vendar pa Topničarji niso edini, ki se zanimajo za Upamecana in se bodo morali za njegov podpis boriti z Manchester Untedom in Tottenhamom.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]