CHELSEA

Juventus v pogovorih z Chelseajem

Juventus se pogaja s Chelseajem glede 40 milijonskega prestopa Jorginha nazaj v Italijo, kjer bi znova združil moči z Mauriziom Sarrijem.


Maurizio Sarri, bivši trener Chelseaja, sedaj Juventusa, si želi znova sodelovati z 28-letnim vezistom Jorginhom, s katerim sta uspešno sodelovala že pri italijanskem Napoliju, preden ga je Sarri s seboj popeljal v London k Chelseaju leta 2018. Na položaju, kjer igra Jorginho, je Sarri v letošnji sezoni uporabljal Miralema Pjanića in Rodriga Bentacurja, a italijanski strateg želi med te opcije dodati Jorginha. Zanimanje Juventusa postavlja trenerja Chelseaja Franka Lamparda pred veliko odločitvijo. Ko je lani prevzel Chelsea, je imel klub še vedno prepoved kupovanja igralcev, nato je sledilo razočaranje v januarskem prestopnem roku, do sedaj pa so že podpisali pred-pogodbo z Hakimom Ziyechom. Sicer pa Lampard še ni imel priložnosti obnoviti ekipe po svojih željah.

Z Juventusovo ponudbo v višini 40 milijonov funtov bi Chelsea izgubil igralca, za katerega so sami plačali 50 milijonov funtov, a ker bo Jorginho decembra dopolnil 29 let bo morda to ena zadnjih možnosti, da Londončani zanj iztržijo večjo vsoto denarja. Chelsea bo zaradi izteka pogodb izgubil Williana in Pedra, zato bi jim prav prišla finančna injekcija, da bi v klub pripeljali sveže obraze. Jorginho je v letošnji sezoni odigral 37 tekem za Chelsea v vseh tekmovanjih in zabil sedem zadetkov. Čeprav je v zadnjih tednih pred prekinitvijo sezone zelo dvignil svojo formo, pa ga je Lampard kritiziral, saj Italijan po nepotrebnem prejema rumene kartone. v letošnji sezoni je prejel že 14 rumenih kartonov in bo v nadaljevanju sezone počival na eni tekmi Premier lige in prav tako na povratni tekmi Lige Prvakov proti Bayernu.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]