TOTTENHAM

Velika zmaga Spursov nad evropskimi prvaki

Varovanci Mauricia Pocchetina so na včerajšnjem derbiju skupine H prišli do ene največjih in najprestižnejših zmag v Ligi prvakov. S končnim rezultatom 3:1 so na Wembleyju na kolena spravili aktualne evropske in svetovne prvake iz Madrida. Spursi so tako Madridčanom prizadejali najvišji poraz v skupinskem delu tekmovanja po novembru 2008 in si s tem že zagotovili mesto med 16 najboljšimi ekipami na Stari celini.


Mrežo Reala je v 27. minuti načel razigrani Dele Alli, ki je zaradi kazni izpustil prve tri tekme skupinskega dela. Mladi Anglež je v 56. dodal še drugega in še enkrat potrdil svojo dobro formo. Krizo prvakov je v 65. minuti poglobil še Cristian Eriksen in takrat je bilo znano, da je tekma odločena. Cristiano Ronaldo je v 80. minuti sicer znižal izid, a varovanci Zinedina Zidana več od častnega gola niso bili zmožni.

Mauricio Pocchetino je bil po tekmi razumljivo zadovoljen s predstavo svojih igralcev in je za BTSport strnil svoje misli:

vir: The Independent
vir: The Independent

‘’Zelo sem ponosen na svoje igralce in jim čestitam. Vesel sem za Deleja in za naše navijače.’’
‘’Zmaga je zelo pomembna za nas in naše igralce. Gre za zmago nad Realom in to je krasno za naš klub in navijače.’’
‘’Do konca sezone je še dolga pot. Pomembno je, da še naprej skušamo doseči svoje izzive in cilje.’’

‘’Seveda nam ta zmaga daje prepričanje vase in samozavest. Sedaj smo v naslednjem krogu Lige prvakov. Toda sedaj je pomemben uspeh proti Crystal Palacu naslednji teden. Kot manager ne moreš nehati misliti na to.’’

Na koncu je Argentinec pohvalil tudi izjemnega Allija: ‘’Včeraj [v torek] sem vam poveda, da Dele prihaja. Zanj je to zelo pomembno – gre za njegov prvi nastop v Ligi prvakov to sezono. Zanj je pomembno, da se počuti dobro.’’

Kot je že poudaril Pocchetino, Spurse v nedeljo čaka obračun z zadnjeuvrščenim Crystal Palacom, v katerega bodo zagotovo krenili z dobro mero samozavesti.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]