LIVERPOOL

VIDEO: Borussia Dortmund 1:1 Liverpool (Liga Evropa)

vir: League Europa twitter
vir: League Europa twitter

Zaključena je prva tekma četrtine finala Live Evropa med domačo Borussio in Liverpoolom. “Redsi” so si pred povratnim obračunom zagotovili ugoden rezultat, saj se je današnja tekma končala brez zmagovalca.


Derbi kroga so vsekakor boljše odprli domači, ki so kasneje večino prvega polčasa prevladali na igrišču. Najbližje zadetku so bili nogometaši Borussie v 18. minuti, ko je silovito sprožil Mkhitaryana, ki je na prvi pogled že premagal Mignoleta, a je njegov poskus uspešno blokiral Sakho. Navkljub temu, da so bili  varovanci Thomasa Tuchela v prvem polčasu boljši nasprotniki, pa so Liverpoolčani na odmor odšli z zadetkom prednosti. Za Angleže je po podaji Milnerja zadel mladi napadalec Origi, ki je tokrat dobil prednost pred Sturridgom.

Kasneje, se je drugi polčas za domače začel sanjsko, saj so po vsega 3. minutah preko Hummelsa prišli do izenačenja. Slednji je namreč po podaji Mkhitaryana z glavo premagal Mignoleta. Gostje so po prejetem zadetku dobili krila, saj so kasneje kar nekajkrat nevarno zapretili, a se je domači čuvaj mreže vselej dobro izkazal. V nadaljevanju so tudi domači iskali nov zadetek, a ga do konca tekme niso dobili. Liverpool se na severni del Anglije vsekakor vrača zadovoljen, saj bo imel na povratni tekmi prednost zadetka v gosteh.

Borussia Dortmund 1:1 Liverpool

Strelca: Hummels 48′; Origi 36′.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]