CHELSEA

Želim si ostati

Cesc Fabregas je odločen, da ostane na Stamford Bridgeu in si izbori svoje mesto v enajsterici novega trenerja Antonia Conteja.  


vir: wikipedia
vir: wikipedia

Španec, ki se je pred dvema sezonama za 30 milijonov preselil iz Barcelone v londonski Chelsea, je v zadnjem času postal ena izmed glavnih tem prestopnega roka. V medijih so se pojavile govorice, da se za Fabregasa zanimajo nekateri evropski velikani, med njimi Juventus, Barcelona in Real Madrid. 29-letnika se je najbolj povezovalo prav s slednjim, kar pa bi pomenilo, da bi prestopil k največjim rivalom svojega matičnega kluba Barcelone. Naj spomnimo, da taki prestopi Fabregasu niso tuji, saj je leta 2014 prestopil prav v enega izmed rivalov Arsenala, kluba, ki je v veliki meri zaslužen, da je Cesc sedaj igralec takšnega kova kakršnega je.

Prvi krog angleške lige  je za nami, Chelsea je z 2-1 premagal West Ham, Fabregas pa je svoje soigralce spremljal zgolj s klopi, kar je govorice o prestopu le še podkrepilo, a Fabregas je po tekmi povedal, da ga odločitev trenerja ne moti ter da je popolnoma predan borbi za mesto v ekipi. Oglasil se je tudi Conte, ki je povedal, da si Fabregasa želi v ekipi ter, da nima namena niti potrebe po prodaji Španca.

»Zavedati se mora, da se v tako kvalitetni ekipi kot je Chelsea, odločitve o začetni enajsterici zgodijo le nekaj ur pred tekmo. Lahko se zgodi, da igralca ne postavim na igrišče od prve minute. To lahko doleti  prav vsakega. Danes se je to zgodilo Fabregasu, drugič se bo nekomu drugemu. Pomembno je, da ima igralec vedno pravi odnos. To sezono se bo potrebno močno boriti in pomembno je, da ostanemo povezani

Oglasili so se tudi na drugi strani, Zinedine Zidane je na eni izmed novinarskih konferenc sicer potrdil interes za Fabregasa, a v isti sapi dejal, da bi kakršenkoli prestop Španca v Real Madrid stanje v njihovi ekipi močno zakompliciral. Francoz je zatrdil, da je zadovoljen z ekipo, nenazadnje je to ekipa, s katero je  osvojil Ligo prvakov, prav tako pa ima Zidane na poziciji za katero bi kandidiral Fabregas, na voljo široko paleto dobrih igralcev kot so Modrić, Kroos, Casemiro in tudi James Rodriguez.   

vir: skysports
vir: skysports

 »Če bi želel v ekipo dodati še enega vezista bi prihajalo do tega, da bi moral tri, štiri igralce pustiti izven  osemnajsterice. Vse skupaj bi postalo zakomplicirano.«

 V nadaljevanju konference pa se je trener Galaktikov obregnil tudi na stanje Jamesa Rodrigueza, ki je bil  v zadnjem času  povezovan s prestopom na Otok, najbolj prav s prestopom k modrim iz Londona.  Francoz Kolumbijca ne namerava prodati. Za sedaj. Chelsea namreč še ni poslal uradne ponudbe za  Rodrigueza, ob zajetnem kupčku denarja pa bi tudi Zidane verjetno dvakrat premislil preden bi  ponudbo zavrnil. 

Ali je možno, da bi videli, v zadnjem času redko uporabljeno menjavo dveh igralcev? Najverjetneje ne,  saj je že vrednost igralcev zelo različna. Fabregas je ocenjen na 45 milijonov, James pa naj bi bil vreden 80 milijonov, kar pomeni, da bi ob menjavi igralcev, Chelsea najverjetneje moral primakniti tudi nekaj milijonov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]