ARSENAL CHELSEA

Spektakel v Londonu

»Super Sunday« tokrat zares v pravem pomenu besede, kajti danes bosta odigrana, kar dva, bi lahko rekli, derbija. Zagotovo pa bo več zanimanja požel londonski, ki bo na sporedu ob 14:30, ko bo Cheslea doma gostil bližnji Arsenal. Ob 17:00 bo sledila še tekma med Evertonom in Manchester Unitedom, ki bo nedvomno posebna prav za napadalca Rooneyja. Za vas smo pripravil krajšo napoved prvega spopada.


»Bluesi« in »Topničarji« so se v Premier ligi do sedaj udarili petdesetkrat. Statistika se nekoliko bolj nagiba na stran današnjih gostov, ki so zmagali devetnajst tekem, medtem ko je Chelsea slavil sedemnajstkrat. Štirinajst tekem pa se je končalo brez zmagovalca. Tega, da se z boljšo statistiko lahko pohvalijo »Topničarji«, pa zagotovo ne moremo reči za zadnjih pet tekem, ki so jih vselej dobili »Bluesi«.

vir: Malay Mail Online
vir: Malay Mail Online

Za začetek si pobližje poglejmo stanje v domačem taboru. Varovanci italijanskega stratega Antonia Conteja so aktualno premierligaško sezono začeli s tremi zmagami in enim porazom, ki jim ga je prizadejal Burnley. Nazadnje je Chelsea gostoval pri Leicester Cityju in vknjižil zmago. Končni izid srečanja je bil 1:2 v korist Londončanov. Prvi zadetek je v 41. minuti z glavo dosegel Alvaro Morata, na 0:2 pa je kasneje povišal nekdanji član »Lisic« N’Golo Kante. Edini gol za domače moštvo je v 62. minuti z enajstmetrovke dosegel Jamie Vardy. Domači strateg na današnji tekmi ne bo mogel računati na novopečenega člana »Bluesov« Dannyja Drinkwaterja, ki ima težave z mečo. Se pa v kader vrača centralni branilec Garry Cahill, ki je zadnje tri kroge prestajal kazen rdečega kartona. Zanimivo bo videti, ali bo angleški reprezentant tekmo začel, kajti Antonio Rüdiger ga je dobro nadomeščal.

48-letni Antonio Conte je pred derbijem povedal slednje: »Ko igramo z Arsenalom, gre zmeraj za ogromno tekmo. Vse se lahko zgodi. Proti rivalu se moramo boriti in igrati kar se le da dobro.«

vir: Pain in the Arsenal
vir: Pain in the Arsenal

Nekoliko slabše, pa so na drugi strani sezono začeli »Topničarji«. Vpisali so namreč dve zmagi in prav toliko porazov. Premoč so morali v prvih štirih krogih priznati Stoke Cityju in Liverpoolu, a za današnji spektakel so si uspeli priigrati dobro popotnico. Nazadnje so na Emiratih s tri proti nič premagali Bournemouth, ki pa, roko na srce, na tisti tekmi ni pokazal ravno veliko. Na tem obračunu je blestel predvsem Danny Welbeck, ki je poleg dveh zadetkov še podal Lacazettu. Izkušeni Arsene Wenger na današnji tekmi zagotovo ne bo mogel računati na Francisa Coquelina (tetiva) in Santija Cazorlo (gleženj). Vprašljiva pa sta še dva druga, a ključna vezista Mesut Özil in Aaron Ramsey. Po poročanju otoških medijev naj bi se francoski nogometni strokovnjak šele danes odločil, če bosta slednja nastopila ali ne. Pričakovati pa vendarle gre, da bosta oba začela. Je pa za danes vprašljiv še Theo Walcott, ki je bil med tednom, ko se je Arsenal pomeril z nemškim Kolnom primoran zapustiti zelenico zaradi težav z mečno mišico.

Nekaj besed, pa je pred derbijem na Stamford Bridgeu povedal tudi Wenger: »Prepričan sem, da bomo na gostovanju dobili točke, ki jih želimo. Zagotovo pa je za našo ekipo pomembno, da igra dobro in pride do pozitivnega rezultata.«

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]