OSTALI KLUBI

Vroče poletje na Goodisonu

Ronald Keoman, ki je prevzel Everton, je nemudoma začel s sestavo ekipe, ki bi lahko posegala po najvišjih mestih. Na Goodison Parku se tako obeta vroč prestopni rok, v katerem bi se znalo karamelam priključiti kar nekaj novih igralcev.

Vse pa seveda ne izgleda tako rožnato za 53-letnega Nizozemca, saj bosta ekipo najverjetneje zapustila dva največja zvezdnika ter ob enem njena paradna konja. To sta seveda Romelu Lukaku ter John Stones, ki sta oba javno pred sedmo silo izrazila želji po odhodu, predvsem zaradi želje po igranju v evropskih tekmovanjih ter možnostih za osvajanje lovorik.


Na izhodnih vratih

Pojdimo po vrsti. Triindvajset letni belgijski napadalec Romelu Lukaku je že nekaj sezon glavna tema vseh prestopnih rokov, zdi se da je vselej na izhodnih vratih, a zadnji korak do sedaj nikoli ni bil izpeljan. Bo letos drugače? Zdi se zelo verjetno, predvsem zaradi pritiska, ki ga Lukaku izvaja na vodilne može kluba in seveda zaradi zanimanja največjih evropskih klubov za njegove usluge. A nekaj je jasno, Belgijec ne bo poceni. Pri Evertonu so ceno postavili pri 75 milijonih funtov, kar se mogoče na prvi pogled zdi pretirano, a dejstvo je, da je Lukaku pri 23 letih še vedno v razvoju. Seveda je cena visoko postavljena tudi zato, da bi Lukaku ostal v Liverpoolu, a zna se zgoditi, da bo kateri izmed bogatih snubcev pripravljen odšteti tudi to vrtoglavo vsoto.

vir: thescore.com
vir: thescore.com

Drugi, ki bo najverjetneje zapustil ekipo pa je mladi Anglež John Stones, ki je bil pred lansko sezono z eno nogo in pol že v Londonu pri tamkajšnjem Chelseaju, a je na koncu vse skupaj padlo v vodo, kar je Stonesa dodobra ujezilo. Letos se kot njegova destinacija omenja predvsem Manchester City, kjer Pep Guardiola želi pokrpati luknje, ki jih povzroča pogosto poškodovani Vincent Kompany. Anglež je vodilne može kluba že obvestil o svoji želji po odhodu ter prestopu k meščanom, ki bi zanj morali odšteti 50 milijonov funtov, in zdi se, da je le še vprašanje časa, kdaj bo prestop tudi uradno potrjen.

Kam s 125 milijoni?

Vse kaže na to, da bo imel Ronald Koeman zajeten kupček denarja namenjen nakupu novih igralcev. Prva okrepitev je že v klubu, to je vratar Stekelenburg, ki je za neznano vsoto prišel iz Fulhama. A nizozemski strateg se še zdaleč ne misli ustaviti.

vir: dailymail.co.uk
vir: dailymail.co.uk

Na seznamu želja ima vsaj 4 igralce, ki so zmožni ekipo popeljati visoko. Najbližje prestopu naj bi bil Juan Mata, ki si zaradi novega trenerja Manchester Uniteda Joseja Mourinha, s katerim ni v najboljših odnosih, želi zapustiti Old Trafford. Everton je za Španca pripravljen odšteti 20 milijonov funtov, kar bo verjetno dovolj, da se Mourinho odpove Mati.

Drugi na seznamu želja je Graziano Pelle, s katerim je Koeman do sedaj sodeloval pri Southamptonu. Italijan, ki je navdušil na Euru, naj bi stal okoli 16 milijonov funtov, a Everton ni edini, ki se zanima za njegove usluge. V svoje vrste si ga želi pripeljati tudi njegov dosedanji reprezentančni selektor Conte, ki bo v prihajajoči sezoni sedel na klopi Chelseaja.

Kljub temu, da je en vratar Everton že okrepil pa se Koeman zanima še za enega in sicer vratarja aktualnih prvakov iz Leicestra, torej Kasperja Schmeichela. Danec ima 17 milijonsko odkupno klavzulo, ki so jo pri Evertonu pripravljeni plačati, kar bi odločitev o prestopu preneslo povsem na pleča vratarja samega. V tem primeru se zdi, da bi Schmeichel ostal v Leicestu, saj je igranje v Ligi prvakov preveč mamljivo. Ima pa Koeman tudi rezervni načrt, ki sliši na ime Jasper Cillessen, ki trenutno brani barve nizozemskega Ajaxa.

Zadnji, ki se omenja v povezavi z Goodison Parkom je Axel Witsel, ki nosi dres Zenita, a več ali manj je jasno, da se še letos poleti seli nekam zahodneje. V Angliji si ga poleg karamel želi tudi Chelsea, ki je celo v rahli prednosti pred ostalimi konkurenti, saj je z nogometašem že uskladil pogoje za prestop.

Koliko bo Koeman zapravil in koliko novih igralcev bo s tem denarjem pripeljal je težko napovedati, a jasno je, da bo ekipa v prihodnji sezoni izgledala bistveno drugače, a le pod pogojem, da Goodison Park zapustita Lukaku in Stones.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]