LIVERPOOL

Bukayo Saka na radarju Liverpoola

Liverpool bi lahko presenetil s prestopom Arsenalovega talentiranega najstnika Bukaya Sake, ki je pred kratkim ustavil pogajanja o podaljšanju pogodbe s Topničarji.


Mladi as Topničarjev je s svojimi odličnimi predstavami privabil zanimanje mnogih najboljših klubov v Evropi, saj je odlično nadomestil odsotna Seada Kolašinaca in Kierana Tierneyja. Njegova odlična forma v letošnji sezoni je očarala skavte Lverpoola, ki so svoje odkritje predali vodstvu kluba, ki so prav tako navdušeni nad njegovimi predstavami. Redsi bi s prihodom 18-letnika, čigar primerna pozicija je na levi strani v napadu, a se odlično znajde na katerikoli poziciji na levi strani, pridobili odlično zamenjavo za Andyja Robertsona, saj Škot trenutno nima ustrezne menjave na levem boku obrambe Liverpoola.

Bukayo Saka bo kmalu vstopil v zadnje leto pogodbe s Topničarji, a je trener Arsenala Mikel Arteta odločen, da na Emiratesu zadrži enega najboljših mladih igralcev, ki jih premore londonski klub, zato mu ponujajo novo, petletno pogodbo. 18-letni Saka je v letošnji sezoni prodrl na veliko sceno in zaigral na 29 tekmah za Arsenal v vseh tekmovanjih, kjer je zbral tudi devet asistenc. Član reprezentance Anglije do 19 let, je naslednji mladi talent po Tallesu Magnu, ki si ga Redsi želijo v svojih vrstah, saj ne nameravajo samo nakupovati večjih imen, ampak nadaljno razvijati mlade prospekte.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 1 Povprečje: 5]