MANCHESTER CITY

City Football Group z novim klubom

Podjetje, ki si lasti Manchester City, City Football Group je v svojo zbirko klubov dodal še dugoligaški klub iz Belgije Lommel SK, ki je že deveti klub pod njihovim okriljem.


Lommel SK so že deveti klub, ki se je pridružil okrilju City Football Group, ki si med drugim lasti klube v ZDA, Australiji, na Japonskem ter Kitajski. City Football Group je, v sklopu dogovora za prevzem kluba Lommel SK, Belgijcem odplačal dolg v višini 1,75 milijona funtov. Lastniki Manchester Cityja, Abu Dhabi United Group si večinsko lastni City Football Group, a so večji deli v lasti tudi organizacij iz ZDA in Kitajske.

Lommel SK je sezono pred prekinitvijo zaključil na šestem mestu v belgijski drugi ligi. Ekipa igra na Soevereinstadionu na severo-vzhodu Belgije, ki sprejme okoli osem tisoč navijačev. Zadnji nakup, ki ga je opravil City Football Group, je bil novembra lani, ko so prevzeli klub iz indijske Super lige, Mumbai City FC. City Footbal Group si sedaj lasti oz. vsaj delno lasti že devet različnih klubov. Poleg Lommel SK so to še Manchester City, Melbourne City, New York City, Yokohama F Marinos, Montevideo City Toryue, Girona, Sichuan Jiuniu in Mumbai City.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]