MANCHESTER UNITED

Darmian zapušča Manchester United?

Matteo Darmian je med lanskim poletnim prestopnim rokom prispel v Manchester United, kjer je hitro postal ljubljenec navijačev, a sedaj stvari ne gredo po njegovih načrtih.


Italijan je hitro po prihodu pokazal zakaj je bil pripeljan v klub, njegove predstave pa so navijači nagradili z izvolitvijo za najboljšega igralca meseca avgusta. Preostanek sezone je odigral solidno, k temu je pripomogla tudi poškodba Valenice, ki je 26-letniku čez noč odprla vrata v začetno enajsterico. Lani je za klub odigral več kot 40 tekem, na katerih je zbral po eno asistenco in zadetek proti Crystal Palaceu.

Takole se je Matteo Darmian razveselil svojega prvega in do sedaj tudi edinega zadetka v dresu Manchester Uniteda. vir: www.manutd.com

Nato, pa je sledil padec forme nogometašev Manchester Uniteda, izjema pa ni bil niti Darmian. Prišel je nič kaj veseli mesec december, v katerem Manchester Unitedu ni uspelo zabeležiti niti ene zmage, za še nekoliko slabšo voljo na tribunah Old Trafforda pa je poskrbel izpad ‘rdečih vragov’ iz elitne lige prvakov.

Do konca sezone je Darmian odigral v toplo – hladni formi, a kljub temu ekipi pomagal do končnega veselja v FA pokalu. Poletje je Darmian preživel v Franciji, kjer se je v dresu italijanske reprezentance potil na evropskem prvenstvu, medtem pa je dogajanje v Manchestru doseglo vrhunec. Klub je (razumljivo) zapustil nizozemski strateg Louis van Gaal, ki je sicer branilca tudi pripeljal v klub, njegovo mesto na stolčku pa je zasedel sedanji trener ‘rdečih vragov’ Jose Mourinho.

S prihodom novega stratega pa je nastopilo tudi novo obdobje dokazovanja v obliki priprav, ki pa jih je Italijan v večini izpustil prav zaradi udeležbe na Euru. Je bilo prav to odločilno za nizko minutažo branilca? Dejstvo je, da se Darmianu pod vodstvom Portugalca ne godi dobro, bivši član Torina je letos začel eno samo tekmo in prav pomankanje priložnosti Italijana pušča nezadovoljnega. Kakšna je prihodnost hitronogega desničarja bomo videli v nadaljevanju sezone, zna pa se zgoditi, da bo zapustil Teater sanj in se preselil v rodno Italijo, kjer je zanj največ zanimanja pokazal milanski Inter. Nerazzurri naj bi v zadnjih minutah poletnega prestopnega roka celo poslali ponudbo na naslov Uniteda, a so jo rdeči iz Manchestra zavrnili.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]