MANCHESTER UNITED

KJE TIČIJO PROBLEMI RDEČIH VRAGOV

Kaj gre Unitedu narobe?


Tik pred koncem prve polovice sezone, natančneje po sedemnajstih odigranih krogih, je jasno, da rezultati, predvsem pa igra Manchester Uniteda (spet) niso na ravni, katero bi pred sezono glede na vse porabljene miljone tudi pričakovali.Večina navijačev rdečih vragov glavnega krivca za nastalo situacijo seveda vidi v trenerju Louisu Van Gaalu. Le-ta je iz kroga v krog pod večjim pritiskom in zdi se, da bi prav Nizozemec znal biti naslednja trenerska žrtev (slabi rezultati so letos že odnesli Tima Sherwooda, Garryja Monka in Joseja Mourinha).

vit: 101greatgoals.com
vir: 101greatgoals.com

 Manchester United je trenutno peti na prvenstveni lesvtici in ima  isti točkovni izkupiček kot četrtouvrščeni Tottenham, a bolj kot  rezultati, bode v oči sila dolgočasen in neatraktiven način igre, ki  ga v zadnjem času goji Van Gaal. Za primerjavo, ekipa rdečih  vragov v letošnji sezoni dosega povprečno 1,3 gola na tekmo,  sezono prej so rdeči vragi na 38 tekmah v polno merili 62-krat, kar  v povprečju znese 1,63 gola na tekmo, v sezoni 13/14, ko je United  zaključil šele na sedmem mestu, pa je bila ta številka, odkar na  klopi ne sedi več legendarni Sir Alex Ferguson, najvišja. United je  takrat pod vodstvom Davida Moyesa dosegal 1,68 zadetka na  tekmo. Še en statistični podatek, ki zgovorno priča, kako nenevaren je napad Manchester Uniteda so pripravljeni streli na tekmo. Letos si Wayne Rooney in druščina na tekmo pripravijo nekaj manj kot 8 strelov na vrata nasportnika, še lani je bila ta številka občutno višja (9,7 strela na tekmo), v sezoni Davida Moyesa si je United uspel pripraviti dobrih 10 strelov na tekmo, v zadnji sezoni Sira Alexa Fergusona, pa so rdeči vragi na vrata nasprotnika na tekmo v povprečju ustrelili kar 12-krat. 

vir: mirror.co.uk
vir: mirror.co.uk

Na roko trenerju Louisu Van Gaalu pa ne gre niti katastrofalna trenutna forma. United je namreč nazadnje slavil 21. novembra, ko je dokaj srečno, z golom v izdihljajih tekme premagal Watford. Trenutno je v seriji treh zaporednih porazov, blestel pa ni niti v Ligi Prvakov, kjer je v svoji skupini zasedel šele tretje mesto in bo tako evropsko avanturo nadaljeval
v Ligi Europa.

Izkušenemu nizozemskemu trenerju mediji in pa navijači že iščejo morebitno zamenjavo, trenutno se v povezavah z Manchester Unitedom najbolj povezuje prav bivšega trenerja Chelseaja Joseja Murinha. Na sobotni tekmi, ko je United doma gostil Norwich, je skupina navijačev domačih, v znak nezadovoljstva s trenutno situacijo, celo pela pesem na račun Mourinha, kar pa očitno Van Gaala niti najmanj ne skrbi. Le-ta je namreč, kljub porazu, po tekmi dejal, da ima še vedno 100% podporo tako s strani igralcev kot tudi s strani podpredsednika kluba Eda Woodwarda.

“Kljub temu da je Ed po porazu z Norwichem hitro odvihral iz garderobe, še vedno čutim njegovo podporo. Prav tako vem, da imam podporo tudi med igralci. To je najpomembnejše, saj igrajo oni, ne jaz.”

“Skrbelo bi me, če med igralci in osebjem v klubu ne bi zaznal prepotrebne kemije, a trenutno me zaradi tega na srečo nima kaj skrbeti,” je še dodal Van Gaal.

Po izjavah sodeč Van Gaala za svojo službo na klopi rdečih vragov niti najmanj ne skrbi, a dejstvo je, da bo moral s svojimi varovanci bistveno dvigniti nivo predstav, če bo hotel še naprej voditi velikana iz Manchestra. Če do tega ne bo prišlo, bi se znalo zgoditi, da bi ga zamenjal prav “The Special One”, ki je doslej na otoku že dvakrat deloval pri Chelseaju.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB