CHELSEA OSTALE NOVICE

Eden Hazard – novinec med lastniki nogometnega kluba

Eden Hazard sledi stopinjam nekdanjega soigralca Didera Drogbaja (Phoenix Rising) in se spušča v lastništvo nogometnega kluba. Belgijski reprezentant je skupaj z Yohanom Cabayom in Mousso Sowjem, s katerima je igral pri Lillu, Dembo Bajem, s katerim sta si delila Chelseajevo slačilnico ter nekaj lokalnimi investitorji vložil denar v ustanovitev novega nogometnega kluba.


Klub, ki za zdaj še nima imena (s tekmovanjem bo začel spomladi leta 2018), bo nastanjen v kalifornijskem San Diegu, po mnenju mnogih enem najlepših ameriških mest, kjer do sedaj nogometa še niso igrali na “resnem nivoju”. Prav zaradi tega je pred novimi lastniki kar nekaj finančnih ovir, predvsem v oči bode podatek, da v obalnem mestu ni nogometnega stadiona. Svoje tekme druge ameriške lige, v kateri bo nastopal klub, bodo tako sprva igrali na stadionu univerze San Diego, lastniki pa zatrjujejo, da bo izgradnja lastnega stadiona, ki naj bi sprejel 10 000 gledalcev, ena glavnih prioritet.

vir: Daily Mail
vir: Daily Mail

Eden Hazard je za uradno stran lige NASL (druga ameriška liga) dejal: »San Diego je prekrasno mesto, ljubezen in strast do nogometna, ki ju imajo prebivalci mesta, pa je našo odločitev naredila zelo lahko. Skupaj s prijatelji smo počaščeni, da smo lahko sanje spremenili v realnost in vsi komaj čakamo, da začnemo zmagovati tekme.«

Izjavo je podal še eden izmed investitorjev, Demba Ba: »Naš cilj je uspeh – s klubom, skupnostjo, z vsem, kar počnemo. Eden izmed naših ciljev je, da bi podpisali igralce z močno voljo igranja, igralce, ki so tekmovalni in radi zmagujejo. Vse življenje kot nogometaš živim s tekmovalnostjo in tekmovalnost bo dobra za nas in za San Diego. Veselim se tekmovanja s kalifornijskimi klubi kot tudi z ostalimi klubi v ligi NASL, predvsem pa se veselim tekem s klubi lige MLS (prva ameriška liga) v pokalnem tekmovanju.«

Klub seveda še nima nobenega igralca ali osebja, je pa Demba Ba, ki je v klub tudi vložil največ, dejal, da obstaja možnost, da bo zaigral v dresu sandieškega ponosa, ko mu trenutna pogodba s kitajskim Shanghai Shenhuajem poteče. Ali bo kaj podobnega storil tudi kdo izmed ostale trojice, ne vemo, a prav veliko možnosti za to ni, vsaj dokler so zmožni igrati na najvišji nogometni ravni.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]