OSTALE NOVICE

Gregor Zabret s Swanseajem v polfinale!

Pregled slovenskih nastopov na Otoku začenjamo z Jonom Gorenc-Stankovićem, ki je pretekli teden odigral tekmo, ki mu bo najbrž ostala dolgo v spominu. Njegov Huddersfield Town je gostoval pri slovitem Man. Cityju v FA pokalu in izgubil gladko s 5:1. Mladi Ihančan je odigral 90 minut, ki jih je večinoma preživel ob Sergiu Agüeru. Med vikendom ga nato ni bilo v postavi za prvenstveno tekmo proti Newcastlu, je pa bil v kadru drevi proti Aston Villi, a ni okusil slasti igre.


vir: twitter
vir: twitter

Poročamo lahko tudi o dveh tekmah slovenskega dvojca pri U23 ekipi Derby Countryja. Prejšnji ponedeljek so v PL Cupu ugnali vrstnike iz Colchestra z 2:1, Sven Karić Šoštaršič je igral do 63. minute, Timi Max Elšnik pa vso tekmo in to s kapetanskim trakom. Teden dni pozneje pa so v prvenstvu gostili mlado ekipo Leicestra. Razšli so se brez golov, Karić in Elšnik pa sta odigrala vseh 90 minut. Tekma je bila velikega pomena, saj se ekipi borita za obstanek v najvišji ravni U23 lige, zaenkrat slabše kaže Lisicam s točko manj.

Ligo nižje pa v mladinski konkurenci redno brani obetavni Gregor Zabret. Član Swanseaja je najprej pripomogel k zmagi proti II. ekipi berlinske Herthe s 5:1 v zanimivem PL International Cupu. V prvi izvedbi tega tekmovanja so se mladi Labodi tako uvrstili v polfinale, kjer jih čaka U23 ekipa Porta. Nato pa je sledila še bolj “običajna” prvenstvena tekma proti WBA-ju, ki so jo Labodi prav tako dobili in še povečali prednost na vrhu lestvice. Zabret je mrežo na gostovanju v Zahodnem Midlandsu ohranil nedotaknjeno.

Že kar malce pozabljen se na angleških zelenicah podi tudi Haris Vučkić. Za mlado ekipo Newcastla je odigral dve tekmi, a se ni vpisal med strelce. Najprej so v PL Cupu ugnali Southampton, nato pa izgubili v prvenstvu proti Norwichu.

Malce severneje, na Škotskem, pa si kruh služi Andraž Struna. Pirančan je ponovno odigral vso tekmo za Heartse – ki so pred 14 dnevi izpadli iz pokala – a se žal ni izšlo. Ross Country je bil boljši z 0:1, Edinburžani pa kljub petim tekmam brez zmage še držijo četrto mesto, ki najverjetneje vodi v Evropo.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]