CHELSEA

Zelena luč Londončanom

Londonski stadioni se v zadnjih letih redno posodabljajo, najnovejši v tej vrsti pa bo Stamford Bridge, dom Chelseaja. Londončani so papirologijo, za posodobitev in hkratno razširitev stadiona s 41 600 na 60 000 sedišč, vložili že novembra 2015, a tako kot vse druge velike projekte, je tudi tega moralo potrditi kar nekaj mestnih organov. Zadnjo odobritev so dobili s strani londonskega župana Sadiqa Khana in s tem tudi dokončno dobili zeleno luč za začetek gradbenih del. 


vir: http://www.londonlovesbusiness.com/
vir: http://www.londonlovesbusiness.com/

Nov stadion je zasnovalo podjetje Herzog & de Meuron, katerim snovanje športnih prizorišč ni tuje, pohvalijo se lahko z zasnovo stadiona St. Jakob-Park v Baslu, Allianz Arene v Munichu ter olimpijskega stadiona v Pekingu znanega pod imenom Ptičje gnezdo.

Roman Abramovič, lastnik kluba bo za nov izgled stadiona moral odšteti vrtoglavih 500 milijonov funtov. Chelsea se je sicer pred leti že spogledoval z možnostjo selitve v opuščeno elektrarno Battersea, ki bi jo seveda predelali v nogometni stadion, a je nato ideja zaradi različnih razlogov padla v vodo in ruski milijarder se je odločil za posodobitev že obstoječega stadiona.

Londonski klub pa bi poleg že omenjene širitve stadiona, nekaj denarja vložil tudi v razvoj okolice, tako so vodilni možje pripravljeni odšteti 12 milijonov za različna urjenja in izobraževanja okoliških prebivalcev ter še nadaljne 4 milijone za potrebe hiš v okolici.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”9″ override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”200″ thumbnail_height=”100″ thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails”]

 

Kot že omenjeno je imel zadnjo besedo pri vsem skupaj londonski župan, ki je v izjavi za medije povedal naslednje: »Po tem ko sem objektivno pogledal načrt razširitve, lahko povem, da sem izjemno zadovoljen z visokokvalitetnim in spektakularnim dizajnom, ki bo močno dvignil kapaciteto stadiona, poleg tega pa navijačem omogočal lahek dostop z javnim prevozom.« Khan svojega navdušenja ni skrival: »Prepričan sem, da bo novi stadion dragulj v kroni londonskega športa in da bo pritegnil obiskovalce in nogometne navdušence z vsega sveta.«

Chelsea pa je med tem že začel pogovore z angleško nogometno zvezo, da bi v času prenove, po vzoru Tottenhama, svoje domače tekme igral na kultnem Wemblyju.

“Pridružite se Chelsea skupnosti v Sloveniji na chelseafc.si ter na chelseafc.si/forum ali poiščite ‘Uradni navijaški klub Chelsea Slovenija’ na Facebooku!”

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]