ARSENAL OSTALI KLUBI

Jonathan David ima snubce tudi v Angliji

Arsenal in Everton sta poleg Barcelone tudi izrazila zanimanje za napadalca Genta Jonathana Davida, ki je letošnjo sezono zasijal v Belgiji.


Arsenal in Everton bosta tekmovala z Barcelono za podpis Kanadčana, za katerega Gent zahteva okoli 22 milijonov funtov. Arsenal v Jonathanu Davidu vidi potencialno dolgoročno zamenjavo za Pierra-Emericka Aubameyanga in Alexandra Lacazetta, čigar usodi na Emiratesu sta neznani. Everton pa je strelca 23 zadetkov dodal na seznam želja, saj si ga direktor Marcel Brands želi popariti z Dominicom Calvert-Lewinom v konici napada. Skupaj bi predstavljala enega najbolj perspektivnih mladih napadalnih parov v Evropi.

Barcelona je za 20-letnega napadalca že poslala uradno zanimanje. Poleg Barcelone so Davida podrobno opazovali tudi pri Bayernu, Interju iz Milana ter PSV-ju iz Eindhovna. Jonathan David ima pogodbo z Gentom do leta 2023, vendar je pričakovati, da ga bodo Belgijci poleti prodali najboljšemu ponudniku. Kanadčan naj bi imel podoben potencial kot Erling Haaland, prav tako pa je zelo vsestranski, saj lahko igra na takorekoč vseh položajih v napadu in na položaju ofenzivnega vezista.

Jonathan David se je rodil v New Yorku in zavrnil možnost igranja za reprezentanco ZDA, sedaj pa ima na 12 nastopih za Kanado na računu že 11 zadetkov. Januarja je Gent že zavrnil ponudbo zanj, saj želijo zanj vsaj 22 milijonov funtov, a zaradi razmer koronavirusa, bi lahko bil poleti na voljo že za 13 milijonov funtov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]