PREMIER LEAGUE

Leicester odpihnil Aston Villo

Na deževen ponedeljkov večer je Leicester City na domačem terenu pred dobimi 32 tisoč gledalci visoko premagal Aston Villo.


Leicester City je popolnoma nadigral Aston Villo, ki je bila na King Power Stadiumu brez moči in si priigrala le eno resno priložnost že takoj v startu tekme, ko je Mbwana Samata zapravil veliko priložnost in z bližine zgrešil okvir vrat. Čez celotni prvi polčas so Lisice pritiskale na vrata Pepeja Reine in v 40. minuti je slednji klonil, ko ga je matiral Harvey Barnes.

Drugi polčas so domačini otvorili enako odločno in nekajkrat ogrozili goste, a brez zadetka. Vse do 63. minute, ko je v svojem kazenskem prostoru z roko igral Tyrone Mings in najstrožjo kazen je hladnokrvno izkoristil Jamie Vardy, ki je le nekaj minut pred tem vstopil na igrišče. Ni trajalo dolgo preden je Vardy prišel še do drugega zadetka na tekmi in prekinil dolgo sušo s kar dvema zadetkoma – nazadnje je zadel 21.12.2019 – in znova sam kraljuje na vrhu lestvice strelcev z 19 zadetki. Za češnjo na vrhu torte je prav tako drugič zadel Harvey Barnes in postavil končni izid 4:0 za Leicester, ki se je od Chelseaja odlepil na pet točk prednosti.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]