LIVERPOOL

Liverpool našel novega Roberta Firmina

Liverpoolovi skavti so že nekaj časa spremljali razvoj mladega brazilskega talenta, ki naj bi nasledil Roberta Firmina v konici napada Liverpoola, čez nekaj let.


Liverpool se po poročanju brazilskih in angleških medijev zanima za brazilskega čudežnega dečka Tallesa Magna iz Vasca de Game. Komaj 17-letni Magno je privabil precej zanimanja iz Evrope in vse kaže na to, da se bo poleti preselil iz Južne Amerike v enega izmed evropskih klubov. Talles Magno je lansko leto z Brazilijo osvojil naslov svetovnih prvakov do 17 let, kjer je s svojimi predstavami opozoril nase. Prav tako je debitiral za člansko ekipo Vasca de Game v letu 2019 in si prislužil dobre kritike, za svojo ustvarjalnost na igrišču, ki spominja na Neymarja v mladih letih.

Liverpool naj bi resno zagrabil za Tallesa Magna in so eni glavnih favoritov za njegov podpis, poleg portugalske Benfice, ki slovi kot brusilnica talentov in Južne Amerike. Benfica je na veliko nogometno sceno spravila nogometaše kot so Ramires, Angel Di Maria, David Luiz in Ezequiel Garay v zadnjem desetletju. Kljub temu, da je Benfica zelo mamljiva, pa je Liverpool eden največjih klubov na svetu in si želi Magna kot dolgoročno zamenjavo za Roberta Firmina. Poleg Liverpoola in Benfice sta se za Magna ogrela tudi Sevilla in Lyon. Zaenkrat pa so Portugalci edini, ki so poslali uradno ponudbo, a Redsi naj bi jim hitro sledili. Njegova odkupna klavzula znaša 43 milijone funtov, a že polovica tega bi lahko sprožila prestop.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]