LIVERPOOL

Lani Liverpool neuspešno po Odegaarda. Letos znova?

Liverpool je pred letošnjo sezono želel na Anfield pripeljati nadarjenega Martina Odegaarda, sicer igralca Real Madrida.


21-letni Novežan ima za seboj odlično sezono v dresu Real Sociedada in pričakuje se njegova vrnitev v špansko prestolnico, saj naj bi bil končno pripravljen redno zaigrati za prvo ekipo Belega baleta. Letos je že tretja sezona v kateri ga je Real Madrid poslal na kaljenje drugam. Prvi dve leti je preživel na Nizozemskem pri Heerenveenu in Vitesseju, sedaj pa kot že omenjeno pri Real Sociedadu. Po koncu posoje pri Vitesseju, ko je Odegaard že postal eden najboljših posameznikov v Eredivisie, sta si ga v svojih vrstah zaželela Liverpool in Ajax.

Odegaard je za Real Madrid podpisal leta 2015 pri vsega 17 letih, a ni takoj navdušil in se spopadal s pritiskom velikih pričakovanj, zato je večkrat odšel na posoje, kjer je najprej utonil v pozabo, sedaj pa dokončno razcvetel v odličnega igralca. Liverpool je bil tisti, ki je že lani storil korak proti prestopu mladega Norvežana, a zakaj do prestopa ni prišlo ni znano. Kljub pričakovanjem, da se bo Odegaard vrnil v Real, pa se vseeno pojavljajo govorice o prestopu na Anfield. Vezist je sam leta 2014 – pred prestopom v Real – priznal, da je Liverpool njegov sanjski klub. Če so Redsi ohranili zanimanje zanj, bo jasno v poletnem prestopnem roku.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]