ARSENAL

Upamecano zavrnil podaljšanje

Branilec Leipziga Dayot Upamecano je zavrnil podaljšanje pogodbe zaradi zanimanja Arsenala. Prav tako se zanj zanimajo Real Madrid, Tottenham in Manchester City.


Reprezentant Francije do 21 let je navdušil pri RB Leipzigu in privabil zanimanje klubov iz Premier lige, med katerimi je Arsenal najbolj resen kandidat za njegov prihod. Bil je eden najpomembnejših členov zasedbe Leipziga, ki je letos v Ligi Prvakov presenetila vse in se uvrstila v četrtfinale, v osmini finala pa so izločili Tottenham, ki je tudi med njegovimi snubci. Podobno tudi Pep Guardiola, ki išče pravega partnerja za Aymerica Laporta, saj ga je popolnoma razočaral veliki up John Stones. Omenjal se je tudi Bayern, ki spremlja njegovo situacijo, a Upamecano naj bi bilj naklonjen k selitvi v Anglijo.

Podaljšanje pogodbe z Leipzigom naj bi že zavrnil, njegova trenutna pogodba pa poteče poleti prihodnje leto, zato je letos idealna možnost za Nemce, da zanj iztržijo čim več denarja. V pogodbi ima sicer zapisano odkupno klavzulo v višini 50 milijonov funtov, a ta cena je sedaj, zaradi pandemije koronavirusa in strahu pred finančno krizo, še nedokončna. 21-letni Upamecano se je leta 2015 že pridružil sistemu klubov pod okriljem Red Bulla in sicer v Salzburgu, Leipzig pa je zanj leta 2018 plačal 9 milijonov funtov. Real Madrid bo skušal pokvariti načrte Mikela Artete in mladega Francoza pripeljati na Santiago Bernabeu, kjer bi nasledil Sergia Ramosa in združil moči s sodržavljanom Raphaelom Varanom.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]