LIVERPOOL

Naby Keita zapušča Liverpool?

Liverpoolov vezist Naby Keita se spogleduje z negotovo prihodnostjo v ekipi Jurgena Kloppa, kar lahko pomeni njegov odhod.


Naby Keita se je v Liverpool preselil leta 2018 iz RB Leipziga in navijači iz Merseysida so bili prepričani, da so ujeli najbolj vročega nogometaša Bundeslige v tistem trenutku. Keita je sicer uspešno nastopal za Liverpool v zadnjih dveh sezonah, a ob rob so ga spravile razne poškodbe in preprečile, da bi zasijal v polnem sijaju, tako kot v Leipzigu. Gvinejec se bori s poškodbami in posledično s konstantnostjo, kar ga ponavadi postavi na klop za rezervne nogometaše, medtem ko prednost pred njim dobivajo Jordan Henderson, Fabinho in Giorginio Wijnaldum, zato se vse bolj pojavljajo namigovanja o njegovi vrnitvi k Leipzigu.

Naby Keita ima pri Leipzigovih navijačih že kar kultni status, ki si ga je priboril s svojimi predstavami pred prestopom v Liverpool, zato bi ga z veseljem pozdravili nazaj na Red Bull Areni. Poleg tega pa bi vrnitev Keitaja za Leipzig pomenila, da v klubu mislijo resno po poseganju med najboljše evropske klube. Trenutno zasedajo tretje mesto v Bundesligi in so pet točk oddaljeni od prvega mesta. Kolikor ima njegova vrnitev pozitvne učinke na Leipzig pa je malo verjetno, da si bo klub lahko privoščil zahtevano vsoto Liverpoola, ki bo po vsej verjetnosti znašala okoli 50 milijonov evrov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]