MANCHESTER CITY

Namesto v Ukrajino, v Abu Dabi

Manchestrski derbi je vse bližje in kot po navadi se v obeh taborih na dvoboj takega ranga pripravljajo že mnogo prej kot na običajno premierligaško tekmo. Ponos, pravica do bahanja in nujne tri točke v lovu na naslov. Da, vse to prinaša ena tekma.


Pep Guardiola želi, da so njegovi igralci za derbi v najboljši možni pripravljenosti, tako fizični kot psihični, hkrati pa želi, da so čim bolj spočiti. Prav zato je posegel po zanimivi potezi. Svojega zvezdnika Kevina De Bruyneja ne bo vzel s seboj v Ukrajino, kjer se bodo Meščani v okvirju Lige prvakov pomerili s Šahtarjem iz Donecka, pač pa ga bo poslal na krajši oddih v tople kraje, natančneje v Abu Dabi. Še več, Guardiola Belgijca ne bo le pustil na oddih, pač pa mu bo stroške celotnega potovanja kril kar klub.

vir: Sports Mole
vir: Sports Mole

Španski strateg po taki potezi posega mirne vesti, saj je Manchester City že uvrščen v izločilne boje najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja, Kevin De Bruyne pa v Donecku tako ali tako ne bi zaigral, saj je napadalno usmerjeni vezist na tekmi s Feynoordom prejel že tretji rumeni karton v letošnji izvedbi Lige prvakov, kar pomeni, da mora prisilno počivati eno tekmo.

Abu Dabi je v klubu, ki si ga lasti arabski šejk, očitno zelo popularna destinacija, pred kratkim je namreč na potovanje v to hitro cvetoče mesto odšel Benjamin Mendy, ki še vedno okreva po poškodbi kolena. Francoz si je tam ogledal zaključno dirko formule 1, prav tako kot De Bruyneju pa tudi Mendyju ni bilo treba zapraviti niti centa.

Kevin De Bruyne je trenutno tudi v fazi pogovorov o podaljšanju pogodbe s klubom. Zaenkrat uradnega dogovora s klubom še ni dosegel, je pa Belgijec oznanil, da si želi ostati v klubu, kljub temu da se zanj interesira še en izmed bogatih arabskih klubov PSG. Zagotovo pri odločitvi o ostanku v klubu pomagajo tudi poteze kluba, kot je potovanje v arabske emirate.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]