ARSENAL

Nicolas Pepe še ni odplačan

Arsenal bo prisiljen prodati tudi do šest igralcev, da bodo lahko do konca odplačali Nicolasa Pepeja, ki se jim je pridružil lani poleti.


Topničarji so lansko poletje globoko segli v žepe in podrli klubski rekord, kar se tiče odškodnin. Prej je ta rekord držal Pierre-Emerick Aubameyang, lansko poletje pa je Nicolas Pepe v Arsenal iz Lilla prestopil za kar 72 milijonov funtov in postal najdražji nogometaš Arsenala vseh časov. S Topničarji je podpisal petletno pogodbo, v kar je vpleteno tudi njegovo odplačevanje. Odškodnina 72 milijonov funtov bo odplačana v petih obrokih v času njegove pogodbe, kar pomeni, da bo Arsenal vsako sezono v naslednjih petih letih francoskemu Lillu plačal slabih 14,5 milijonov funtov.

Arsenal pa se je s svojim skromnim proračunom za odškodnine znašel pred pomembno odločitvijo. Glede na to, da se trenutno pogajajo za prestop Thomasa Parteyja bodo velik del proračuna porabili zanj, zato bodo primorani prodati tudi do šest nogometašev, da odplačajo dolg francoskemu Lillu. Z odhodom z Emiratesa so bili že povezani Pierre-Emrick Aubameyang, Alexandre Lacazette in Mesut Ozil, s katerimi bi Topničarji lahko zaslužili kar precej denarja, kljub temu, da bo nogometni trg zagotovo okusil posledice pandemije koronavirusa. Trener Mikel Arteta se zaveda tveganja večmilijonskih poslovanj, a je odločen, da že letos opravi del svoje prenove ekipe, ki bi Arsenal vrnila v vrh angleškega nogometa.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]