CHAMPIONSHIP

Pregled 26. kroga Championshipa

Tokrat se je krog pričel že v četrtek, ko je na stadionu Madejski gostoval QPR. ”Rangersi” so samo potrdili izjemno formo in dosegli že tretjo zaporedno ligaško zmago.


V petek smo videli eno tekmo, pomerila sta se Leeds United in Derby County, varovanci Garya Monka so po zadetku Wooda dosegli zelo pomembno zmago in tako skočili na tretje mesto.

V soboto je bilo na sporedu deset tekem, na katerih smo videli kar nekaj zanimivih srečanj.

Po dolgem času je tri točke v boju za obstanek zabeležil Wigan, ki je premagal Burton Albion. Tri točke je zabeležil tudi Rotherham United, ”The Millers” so doma premagali Norwich City, kjer navijači vse glasneje zahtevajo odstop Alexa Neila. Norwich City je namreč po današnjem porazu bliže mestom za izpad iz lige kot mestom za napredovanje v Premier Ligo!

Zelo napeto je bilo na ti. ‘Severnside’ derbiju med Bristolom in Cardiffom, Bristol City je namreč še v 81. minuti vodil z 2-1, nato pa so varovanci Neila Warnocka zadeli dvakrat v treh minutah in poskrbeli za zmago z 2-3.

GOD
vir: Twitter Cardiff City

Po 19 tekmah brez poraza si je kiks privoščil Brighton, ki je danes izgubili proti Prestonu in tako s tekmo manj padel na drugo mesto.

Gianfranco Zola še naprej nadaljuje s svojo mizerno formo na klopi Birminghama, ‘Bluesi’ so zgolj remizirali proti dvajseto uvrščenemu Nottinghamu. Zmago je na krilih Toma Lawrenca zabeležil tudi Ipswich Town, ki je premagal Blackburn.

Zadnja sobotna tekma se je odvila na stadionu  Molineux, kjer je gostovala Aston Villa, Paul Lambert je svojo ekipo popeljal do pomembne zmage in skoka na šestnajsto mesto.

Po 26 krogih so v coni izpada Rotherham, Wigan in Blackburn, v mestih za play-off Sheffield, Huddersfield, Reading (tekma manj) in Leeds United. Na prvem mestu je Newcastle, s tekmo manj mu sledi Brighton.

Vsi rezultati: 

14918822_10155497766047907_8100267635653505067_o
vir: www.efl.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]