CHAMPIONSHIP

Pregled 30. kroga v Championshipu

30. krog se je pričel v petek, ko je na stadionu DW gostoval Sheffield Wednesday, ki je po zadetku Wallaca premagal Wigan in se obdržal na šestem mestu.


V soboto smo videli devet tekem, pomembno zmago je na St. James Parku proti Derby Countyju zabeležil Newcastle United. Presenetljivo je ponovno izgubila Aston Villa, ki se nahaja na skromnem 14. mestu.

Prvič je kot trener Birminghama zmagal tudi Gianfranco Zola, njegovi varovanci so premagali Fulham. V staro formo se očitno vrača tudi Norwich City, ”Kanarčki” so v soboto dosegli že tretjo zaporedno zmago.

Zanimivo je bilo tudi na Ewood Parku, kjer je QPR zadel, vendar je sodnik ocenil, da žoga ni prečkala črte, a se je pri tem hudo zmotil, kar je močno razjezilo trenerja ”Rangersov” Iana Hollowaya. No, povrh vsega je Blackburn še premagal QPR po golu v 91. minuti.

balaa
Iz slike je povsem jasno videti, da so sodniki naredili veliko napako; vir: QPR Twitter

Do pomembne zmage v boju za obstanek sta prišla tudi Bristol City in Burton Albion, kluba se namreč nahajata tik nad cono izpada na 21. (Burton) in 20. (Bristol) mestu.

V nedeljo smo spremljali dve sijajni tekmi, najprej sta se v Yorkshire derbyju pomerila (pred tekmo) četrto uvrščeni Leeds in peto uvrščeni Huddersfield Town. Vse je kazalo na neodločen rezultat, nato pa je Michael Hefele v 91. minuti poskrbel za zmago Huddersfielda (2-1).

Tudi na drugi nedeljski tekmi ni manjkalo drame, Brentford je že po dvajsetih minutah proti Brightonu vodil z 2-0, nato so varovanci Hughesa rezultat izničili na 2-2. Golov pa še zdaleč ni bilo konec, za vodstvo domače ekipe je v 93. minuti poskrbel Konstantin Kerschbaumer, sledil je odgovor Brightona, v 97. minuti je za končnih 3-3 zadel Tommer Hemed.

Že jutri je na sporedu nova (zaostala) tekma med Wiganom in Norwich Cityjem, 31. krog pa bo na sporedu v petek in soboto.

Vsi rezultati:

arenal4
vir: www.efl.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]