MANCHESTER CITY

VIDEO: Sanjski začetek otoške kariere obetavnega Brazilca!

Pisal se je 3. 8. 2016, ko je Manchester City uradno naznanil, da je v svoje vrste za kar 33 milijonov evrov pripeljal Gabriela Jesusa. Visoka vsota za mladega napadalca je nemudoma sprožila številne razprave, o tem, ali bo 19-letnik sposoben uresničiti visoka pričakovanja arabskih lastnikov.


vir: City Watch
vir: City Watch

Za odgovor na večkrat zastavljeno vprašanje pa je bilo potrebno počakati do zimskega prestopnega roka, ko je hitronogi Jesus dokončno zapustil brazilski Palmeiras. Prvo priložnost mu je Pep Guardiola ponudil 21. 1. proti Tottenhamu, ko je napadalec rojen leta 1997 hitro nakazal, kako nevaren je za nasprotnikova vrata. Vstopil je šele v 82. minuti, do konca tekme je pripravil kar nekaj nevarnih situacij in celo zatresel mrežo, njegov zadetek pa je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Teden kasneje je v svojem prvem nastopu v začetni enajsterici meščanov asistiral za zadetek Raheema Sterlinga v FA pokalu.

Zaradi dobre predstave v pokalu, si je Jesus čez nekaj dni znova prislužil mesto v začetni enajsterici, tokrat v Premier League, City je gostoval pri West Hamu. Že v prvem polčasu je vknjižil asistenco in tudi prvi zadetek v sinjemodrem dresu in s tem postal prvi igralec Cityja, ki mu je v krstnem nastopu uspelo zabiti in asistirati.

No, tudi danes je obetavni Brazilec, tokrat že bolj pričakovano, začel v prvi postavi Pepa Guardiole. V 13. minuti se je ob pravem času znašel na pravem mestu in zabil za 1:0. Swansea je nato v nadaljevanju tekme uspel izenačiti in neodločen rezultat držal vse do 92. minute, ko je Jesus pobral lasten olupek in ga zanesljivo zabil za hrbet Fabianskega.

Vodstvo Manchester Cityja je očitno našlo adekvatno zamenjavo za Sergia Aguera, saj vsi vemo, kakšno (ne)srečo ima Argentinec s poškodbami. Vprašanje pa ostaja, do kam bo lahko segel meteorski vzpon nadarjenega Brazilca.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]
JB