CHAMPIONSHIP

Pregled 39. kroga v Championshipu

39. krog se je pričel v petek, ko je na Pride Parku pri Derby Countyju gostoval QPR, ”Rangersi” so se domov po zadetku Vydre vrnili praznih rok.


Preostale tekme so bile na sporedu v soboto, ko sta novi zmagi zabeležila tako Brighton kot Newcastle. Aston Villa je doma nadaljevala sijajen niz in zasluženo premagala Norwich City, na gostovanju pri Readingu pa je Leeds United ostal brez točk in tako najverjetneje že pomahal v slovo drugemu mestu.

Ta krog si bomo zabeležili tudi po novem porazu Rotherhama, ki je v soboto uradno izpadel v League One (tretja liga), ”Millersi” so v tej sezoni do sedaj zbrali vsega sedemnajst točk in so tako najslabša ekipa v zgodovini Championshipa.

chaz
Rotherham je v soboto uradno izpadel v League One! vir: Rotherham United Twitter

Veliko zmago v boju za obstanek je zabeležil Burton Albion, ‘Brewersi” so presenetljivo premagali Huddersfield Town.

Trenutno prvi dve mesti gladko zasedata Newcastle (81 točk) in Brighton (80 točk), na mestih, ki peljejo v ”play-off”, pa še Huddersfield (71 točk), Reading (70 točk), Leeds United (69 točk) in po novem tudi Fulham (64 točk).

V coni za izpad pa se trenutno nahajajo že izpadli Rotherham (17 točk), Wigan (34 točk) in Blackburn (40 točk). Na zadnjem izmed varnih mest leži Bristol City (41 točk), sledi mu Nottingham Forest (42 točk).

Nove tekme so v drugi ligi na sporedu že jutri (torek) in v sredo!

Vsi rezultati: 

vir: www.efl.com
Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]