OSTALE NOVICE

Prva gola Elšnika med člani (VIDEO)

Po dvotedenskem premoru je pred vami nov pregled slovenskih nastopov na Otoku, ki ga začenjamo s Timijem Maxom Elšnikom, ki se je od »legionarjev« najbolj izkazal.


vir: twitter
vir: twitter

Na igrišče je v zadnjih 14 dneh stopil kar štirikrat. Po enomesečni odsotnosti zaradi poškodbe se je vrnil s pol ure igre ob ligaški zmagi nad Port Valom. Naslednjo tekmo v Chackatrade pokalu je že začel in igro zapustil v 77. minuti, deset minut kasneje pa je njegov Swindon prišel do odločilnega gola za zmago proti Wycombu.

Sledil je dvoboj prestižnega FA pokala proti Dartfordu. 19-letni Elšnik, ki za četrtligaša z juga Anglije v tej sezoni igra kot posojeni nogometaš Derby Countyja, je tudi to tekmo začel, se izkazal z dvema goloma, a je bil zaradi manjše poškodbe primoran igrišče zapustiti že v 38. minuti. Njegovi soigralci so delo brez težav dokončali, polamaterski šestoligaš je padel z 1:5. Posnetek obeh golov si lahko pogledate v priloženem posnetku (od 0:00 in od 1:08).

Poškodba ni bila resnejše narave, šlo je le za udarec, tako da je Elšnik tri dni kasneje že lahko začel še eno tekmo Checkatrade pokala. Pri zmagi na gostovanju pri Bristol Roversih je mladi Štajerec igral do 57. minute, Swindon Town pa se je z zmago z 2:4 uvrstil na drugo mesto lestvice skupine 11.

Mlada ekipa Swanseaja, katere člana sta dva Slovenca, je od našega zadnjega poročila odigrala tri tekme. Matica Paljka, ki se je Valižanom pridružil oktobra, žal nikoli ni bilo v kadru. Je pa zato dve tekmi odbranil Gregor Zabret.

Najprej jih je na ligaški tekmi z 1:2 porazil drugouvrščeni Everton, ki je odločilni gol zabil v sodnikovem podaljšku, tekmo je nekaj lepimi obrambami dolgo »držal živo« prav domžalski vratar. Do zmage se nato mladi Labodi le prišli v Checkatrade pokalu, kjer so ugnali članske četrtoligaše, ekipo Foresr Green, in utrdili vodstvo v skupini 13. Kljub »clean-sheetu« Zabreta ni bilo v kadru za kasnejšo tekmo Premier League International Cupa, ko so v trening centru Manchester Uniteda proti domačim izgubili z 2:1.

Jan Novak ima po italijanski turneji, na kateri je denimo zatresel mrežo A. C. Milana, z B moštvom Brentforda krajši premor. Naslednja tekma jih čaka 21. novembra, ko se bodo na »slovenskem« obračunu pomerili z ekipo Zabreta in Paljka.

V mednarodnem pokalu Premier lige se je v kader U23 ekipe Derby Countyja po dolgem času vrnil Sven Karič Šoštaršič, ki pa je le s klopi spremljal zmago proti drugi ekipi Wolfsburga, za katero je od 58. minute igral 21-letni Blaž Kramer, nekdanji napadalec Aluminija.

Sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Amirja Kariča je obsedel tudi ob zmagi z 2:1 proti vrstnikom Nottingham Foresta v Premier League Cupu, še enem v vrsti tekmovanj za mlade na Otoku.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]