TOTTENHAM

Varčni Tottenham

Tottenham je v zadnjih sezonah stalni tekmec v boju za naslov prvaka, a prav po vrhu jim še ni uspelo poseči. Krivulja končnih uvrstitev se iz sezone v sezono dviga, po predlanskem tretjem mestu ter lanskem naslovu podprvakov bi morali Londončani, če bi sledili zaporedju, letos stopiti na najvišjo stopničko. Pa bo temu res tako?


vir: Scoopnest Scoopnest.com
vir: Scoopnest Scoopnest.com

Spursi so ekipa, ki za nakupe igralcev ne zapravlja veliko. Zelo zgovoren je podatek, da so za igralce, ki so v lanski sezoni tvorili okostje ekipe, skupaj zapravili le slabih 90 milijonov evrov, znesek, ki v modernem nogometu največjim ekipam prinese dva ali tri nogometaše. Ekipo sestavljajo mladi nogometaši, ki se v večini šele kalijo, a vseeno povsem enakovredno konkurirajo ekipam v Premier League. Kljub temu pa Mauricio Pochettino meni, da je potrebno pripeljati novo energično silo. Tottenham, ki bo prihodnjo sezono igral na kultnem Wembleyju, je namreč še edina prvoligaška ekipa, ki ni pripeljala novega igralca. Argentinec pravi, da se v klubu trudijo pripeljati nove obraze, a zaenkrat ni na obzorju še nič resnega.

Klub je sicer zadržal praktično celotno lansko ekipo, z izjemo Walkerja, ki je odšel v Manchester City, Pochettino pa si z odhodom branilca ne beli glave, saj je mnenja, da lahko Kieran Trippier popolnoma enakovredno zapolni vrzel, ki je nastala na desnem bočnem položaju.

Imajo pa Spursi nekoliko več težav s podaljševanji pogodb ter odvračanjem zanimanja drugih klubov za usluge lastnih nogometašev. Najbolj bode v oči neuspešno podaljševanje pogodbe Tobyju Alderweireldu. Trenutna pogodba Belgijca s klubom veže do konca sezone 2019, vendar pa le-ta vsebuje člen o višini odkupne klavzule, ki znaša »le« 27 milijonov evrov, in prav mogoče je, da se, v kolikor do podaljšanja pogodbe in s tem odstranitvijo odkupne klavzule ne pride, kateri izmed velikanov odloči kupiti osrednjega branilca po, za današnji čas, izjemno nizki ceni.
Pred sedmo silo je stopil tudi glavni akter zgodbe ter razkril, da do sedaj ni bilo še nobenega napredka glede nove pogodbe.

vir: Bleacher Report
vir: Bleacher Report

Nekoliko drugačna pa je situacija pri še enem vročem nogometašu, Ericu Dierju, za katerega se je ogrel Manchester United. Zanimanje zanj je Pochettino vzel za pozitiven znak: »To je dober signal za nas, ostali klubi govorijo o naših igralcih. To pomeni, da imamo dobre nogometaše, a zaenkrat so vse le govorice.« Oglasil se je tudi Jose Mourinho, ki je izrazil občudovanje svojih tekmecev: »Vsi govorijo o količini zapravljanja Manchester Cityja, vendar tu je še ena ekipa, katere zapravljanje je zanimivo: Tottenham. Do sedaj niso pripeljali nikogar, kajne? Oni zadržijo vsakega, ki ga želijo zadržati. Obdržali so Allija, Kana, Alderweirelda in če bodo želeli zadržati tudi Erica Dierja, ga bodo.«

Pochettino torej uspešno pluje s svojo barko preko prestopnega roka, a kot smo že omenili, nanjo želi pripeljati nove pomorščake. Najbolj se je v zadnjem času omenjal Ross Barkley, ki po besedah Ronalda Koemana, zagotovo zapušča klub. Anglež, ki šteje 23 pomladi, velja za izjemno perspektivnega igralca, torej igralec, ki bi po vseh kriterijih ustrezal nakupovalni filozofiji kluba.

Prav tako sta se omenjala še dva mladeniča, Juan Foyth, argentinski osrednji branilec, star komaj 19 let, za katerega se zanima tudi bogati PSG, ter 22-letni nemški bočni branilec Jeremy Toljan, ki bi, ob že prej omenjenem Trippierju, krpal luknjo, imenovano Kyle Walker.

Londončani imajo še natanko mesec dni časa, da denar, ki jim ga je prinesla prodaja Walkerja, pretvorijo v novince v svoji garderobi. Ne glede na to kdo, če sploh kdo, bo prišel, je jasno, da bo Tottenham tudi letos ciljal visoko, po vsej verjetnosti najvišje.  

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]