ARSENAL CHELSEA

Wenger: »Alonso je definitivno naredil prekršek!«

Arsen Wenger, strateg Arsenala je po današnji tekmi takoj okaral sodniško ekipo. Dejal je, da bi moral biti prvi gol Chelsea razveljavljen, kajti Alosno je po njegovih besedah nad Belerinom 100% naredil prekršek.


vir: BBC
vir: BBC

Že kaj kmalu po kosilu, se je na Otoku, natančneje v Londonu začel veliki derbi med mestnima tekmecema Chelseajem in Arsenalom. Tako, kot smo praktično v zadnjem času tega “že vajeni”, so tudi tokrat “Bluesi” vknjižili novo zmago in se s tem preselili še korak bližje naslovu. Veliki derbi se je namreč končal s 3:1 v korist domačega moštva. Prvi gol, pa je bil vsekakor zelo sporen, kakršnega mnenja je bil tudi Wenger in najverjetneje kar vsi navijači “Topničarjev”.  Po predložku Pedra je v kazenskem prostoru gostov najprej najvišje skočil Costa, a “Topničarje” je sprva rešila vratnica, odbito žogo, pa je po naletu iz ozadja za hrbet Čecha spravil Alonso. Španec pa je v času skoka s komolcem udaril Bellerina, celo tako močno, da slednji tekme ni mogel nadaljevati. A glavni sodnik srečanja je gol vseeno priznal.

Te sodniške napake pa po tekmi, kot sem omenil že zgoraj, vsekakor ni mogel spregledati strateg gostov. Wenger je za nogometno javnost izjavil slednje: »Pri prvem golu je Alonso 100% naredil prekršek. Po doseženem zadetku smo mi začeli pritiskati in nogometaši Chelsea so posledično imeli veliko prostora za protinapade, ki jih vsekakor odlično izvajajo. So namreč dobro organizirani in zelo hitri. Tekmo smo začeli dobro, vendar pri priložnostih nismo bili dovolj odločni.«

»Oni so bili videti bistveno močnejši, še posebej Hazard, ki je zelo nevaren. Vse je šlo malce proti nam. Pri prvem zadetku smo naredili taktično napako, medtem ko smo bili pri drugem nekoliko preveč naivni, « je za konec še dodal 67-letni Francoz.

Prekršek, ki ga je Alonso naredil nad Bellerinom si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]