OSTALI KLUBI

»Želim jastoga, privoščim pa si lahko sardine«

Letos porazni Swansea še vedno išče rešitve, kako priti iz velike krize, v kateri so se znašli ter posledično pristali na dnu ligaške lestvice.  Prva poteza je bila jasna – menjava trenerja, na mesto Paula Clementa je prišel portugalski strateg Carlos Carvalhal. Prišel je v zanj idealnem času, za spreobrnitev krivulje navzgor ima skoraj pol sezone časa, poleg tega pa ima pred seboj celoten zimski prestopni rok v katerem lahko v svoje vrste zvabi nove nogometne sile.


06_Carlos_Carvalhalbn_1515127187
vir: www.nst.com.my

Carvalhal ne želi izgubljati časa, potencialne igralce, ki bi jih zvabil na valižansko obalo, ima že na seznamu, vendar pa ga pesti huda težava. To je proračun namenjen prestopom. Ta je pri Swanseju relativno nizek, kar v slabo voljo spravlja novopečenega stratega. Dvainpetdesetletnik je situacijo slikovito opisal na eni izmed novinarskih konferenc: »Denarja imamo verjetno za sardine, a jaz želim jastoga.«

Portugalec pa ne želi biti povsem črnogled: »Naredil bom, kar je v moji moči, da pripeljem najboljše igralce. Vedno začnem iskati jastoge in brancine, v kolikor pa jih ne moremo dobiti, se bomo zadovoljili s sardinami. Včasih tudi sardine prinesejo zmago

Carvalhal se sicer zaveda, kakšen je finančni doseg njegovega kluba, vseeno pa upa, da bi lastniki nekoliko bolj odprli denarnico in s tem omogočili prihod igralca višjega kakovostnega razreda. Denar sicer ne bi smel biti problem, poleti je namreč valižanski klub mastno zaslužil s prodajo dveh najboljših igralcev, Gylfi Sigurdsson je odšel za 50 milijonov evrov, Fernando Llorente pa je majico Tottenhama nataknil v zameno za 15 milijonov. Swansea je torej zaslužil lep kupček denarja, ki je bil poleti le nekoliko načet, verjetno pa bo popolnoma porabljen v tem mesecu.

Kot že omenjeno, Swansea leži na zadnjem mestu, vendar ga do varnega sedemnajstega mesta ločijo le štiri točke. Za odpravo razlike imajo v Walesu več kot dovolj časa, do zadnjega sodniškega žvižga v sezoni je namreč še 16 tekem. Labodi morajo torej v januarju na tržnico stopiti odločno in iz morja raznoraznih rib izbrati tisto najboljše, kar lahko ujamejo na svoj trnek.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]