OSTALE NOVICE

Dvakrat nepremagljivi Toure

Kolo Toure je edini nogometaš, ki je dvakrat v svoji karieri v ligaškem tekmovanju ostal celo sezono neporažen. To mu je uspelo z Arsenalom in Celticom.


Kolo Toure je v svoji karieri igral za Arsenal, Manchester City, Liverpool, Celtic, pred vsem tem pa nastopal za klub v domači Slonokoščeni obali.V svoji karieri je osvojil 9 lovorik, od teg dva naslova v Premier ligi. Pri Manchester Cityju je nastopal s svojim bratom Yayo Tourejem, za kar je neskončno hvaležen, a priznava, da je Yaya boljši igralec od njega. Prepričan je, da če bi imel Yaya poleg svojega talenta še njegovo delovno etiko in tekmovalnost, bi zagotovo osvojil Zlato žogo. O priljubljenih bratih Toure pa je na otoku nastala še navijaška pesem, ki so jo prepevali po vsej Angliji.

Kolo Toure je z Arsenalom v Premier ligi v sezoni 2003/04 ostal neporažen in osvojil naslov prvaka, enako mu je uspelo še v sezoni 2016/17 s škotskim Celticom. Ko so ga vprašali po porazu njegovega bivšega kluba Liverpoola proti Watfordu, ki je uničil sanje po nepremagljivi sezoni, mu ni zmanjkalo pohval na račun Redsov in poudaril, da nepremagljiva sezona ni nekaj kar bi pomenilo pretirano veliko. A obenem je dvakrat stisnil, dlani in nakazal ravno na njegova uspeha z Arsenalom in Celticom.

Sicer pa njegova kariera ni imela zgolj svetlih točk, temveč je bil marca 2011 suspendiran za šest mesecev, saj je padel na doping testu. Vzel je nekaj ženinih tablet, z namenom da bi kontroliral svojo težo, a še do danes obžaluje svoja dejanja in pravi, da čuti kot da je s tem prizadel svojo hčerko. Posledično je zamudil tekmo finala FA pokala proti Stoke Cityju, ki jo je Manchester City dobil in osvojil pokal.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]