MANCHESTER CITY

Najmlajši milijonar?

Ste že slišali za ime Phil Foden? Če ne, nič ne skrbite, marsikdo ni, a ime si raje zapomnite, saj ima mladenič pred seboj lepo prihodnost. Šestnajstletni Anglež je s strani poznavalcev označen kot najbolj talentiran mladi vezist na zemeljski obli. Že vrsto let brani barve mlajših selekcij angleške reprezentance, nogometno pa se izpopolnjuje v akademiji Manchester Cityja, a kot vse kaže bo počasi prerastel tudi to. Foden namreč vedno glasneje trka na vrata članske ekipe.


Phil Foden se je na tekmi Lige Prvakov proti Celticu takole ogreval s Kunom Aguerom. Vir: Twitter
Phil Foden se je na tekmi Lige Prvakov proti Celticu takole ogreval s Kunom Aguerom. Vir: Twitter

Ko je letos v zadnjem krogu Lige prvakov Manchester City doma gostil škotski Celtic, so mnogi pričakovali nekoliko spremenjeno zasedbo Pepa Guardiole, saj so bili Meščani zasidrani na drugem mestu lestvice. A le redko kdo je na klopi pričakoval najstnika z osemdesetico na hrbtu, ki sliši na ime Phil Foden. A bil je tam! Res da svoje priložnosti ni dočakal, a kot je sam povedal je bila to zanj zelo lepa izkušnja.

Mladenič se je nato vrnil med svoje vrstnike, kjer ima eno izmed glavnih vlog na igrišču. Lastniki »meščanov« si seveda prizadevajo, da bi Foden nekoč to vlogo imel tudi v članski selekciji, zato si ga želijo zadržati v svojem klubu. In kako drugače bi pri Manchester Cityju poskrbeli za to, kot pa z denarjem. Goro denarja. Golobrademu Angležu so namreč v teh dneh ponudili novo pogodbo, ki ga bo na Etihadu zadržala najmanj do leta 2020, v tem času pa bo mesečno prejemal kar, reci in piši, 180 tisoč evrov. Če to pretvorimo v letno plačo, pomeni, da bo fantu s Stockporta na račun kapnilo nekaj več kot 2 milijona evrov. Bo postal najmlajši milijonar? Ne, a dejstvo je, da je Foden že pri rosnih šestnajstih s finančnega vidika priskrbljen za celotno življenje. Sedaj pa lahko le upamo, da bo ostal prizemljen in še naprej ostal zvest temu kar resnično ljubi – nogometu.

O nogometnem talentu mladeniča se prepričajte sami: https://www.dailymotion.com/video/x4zrrtc_phil-foden-v-romania-u17s-27-10-2016_sport

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]