TOTTENHAM

Townsend vse bliže odhodu

Čas pri Tottenhamu se za Androsa Townsenda počasi izteka


andros
vir: Express

Po prihodu tujcev, ki so (bolj ali manj) neuspešno poskušali zakrpati vrzel po odhodu njihovega ljubljenca, Garetha Balea, so navijači Tottenhama iskali novega junaka, ki bi jih znova lahko popeljal v borbo za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Nihče od novincev ni v trenutku prepričal navijačev in po klavrnih predstavah v začetku sezone, ko so zmage prihajale bodisi po penalih ali pa sploh ne, se je od nikoder prikazal Andros Townsend. Izdelek domače akademije se je s svojo borbenostjo in hitrostjo takoj prikupil navijačem, ki so v levonogem krilu (kakšno naključje) videli novega vlečnega konja ekipe. Zdelo se je sanjsko: prvi zadetek za Tottenham, vpoklic v angleško reprezentanco in gol na debiju, nova dobičkonosnejša pogodba … Čeprav so podobnosti nedvomno bile, je vsak boljši poznavalec nogometa opazil, da Townsend pač ni novi Bale in da tudi on ne bo potegnil Tottenhamovega vozu navzgor v tisti sezoni.

Pa sedaj? Townsend je že dolgo daleč proč od prve enajsterice Tottenhama, ko mu je priložnost ponujena, je ne izkoristi. Navijači Tottenhama so izgubili potrpljenje z mladim Townsendom,vprašanje je le, kdaj ga bo tudi uprava. Krožile so govorice, da so Londončani poskušali Townsenda prodati že med poletnim prestopnim rokom, a je morebitni prestop v Swansea ali Southampton splaval po vodi. Po najnovejšem incidentu pa se zdi, da se je Townsendova pot pri Spursih le približala koncu.

townsend
vir: Guardian

Med obema polčasoma ponedeljkove tekme proti Aston Villi je namreč Townsend grobo odrinil trenerja Nathana Gardinerja, dejanje pa naj bi spremljalo tudi nekaj neprimernih besed. Posledice so bile takojšnje. Townsend je bil odstranjen s treningov in prejel denarno kazen. “Ni treniral in moja odločitev je, kdaj se bo znova pridružil ekipi. Ko se narobe obnašaš, moraš za to plačati. Disciplina je zame zelo pomembna. Razumem, imamo mlado ekipo in mladi igralci delajo napake, a ko prestopiš mejo, moraš biti kaznovan. Ekipa mora spoštovati trenerje in trenerji morajo spoštovati igralce,” je na novinarski konferenci povedal Mauricio Pochettino.

Kot kaže, za Townsenda pri Tottenhamu ni prihodnosti. Se bo njegova situacija izboljšala s prestopom drugam ali pa bo to še ena v vrsti zgodb angleških mladih zvezd, ki so zasijale, a potem prehitro ugasnile?

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]