OSTALI KLUBI

Everton opazuje soimenjaka

Klub iz Liverpoola je pripravil dolg seznam želja za poletni prestopni rok. Zadnji na njem se je znašel Brazilec Everton Soares.


Everton je podrobno začel spremljati brazilskega napadalca Evertona Soaresa, ki trenutno igra za klub iz Porto Alegreja, Gremio. Strateg Evertona Carlo Ancelotti je želel napadalca pripeljati na Goodison Park že v januarskem prestopnem roku, a neuspešno. Zanj se zanima tudi eden boljših brusilcev talentov, Borussia Dortmund.

24-letni reprezentant Brazilije ima v Gremiu pogodbo do leta 2023, ki vsebuje tudi odkupno klavzulo v višini kar 106 milijonov funtov. Carlo Ancelotti upa da bo omenjena situacija okoli izbruha koronavirusa prisilila brazilski klub, da bodo svojega bisera prodali precej pod to odkupno klavzulo. Gremio je eden najbogatejših klubov v Braziliji, a predsednik kluba Romildo Bolzan je že opozoril, da bodo morda prisiljeni prodati nekaj igralcev. Za Evertona Soaresa lahko izvlečejo največ, kar bi pomenilo, da ne rabijo prodati še katerega drugega igralca. Koliko bodo pripravljeni oz. prisiljeni spustiti ceno za Evertona še ni jasno, a zagotovo bo odškodnina precej nižja kot odkupna klavzula v njegovi pogodbi. 24-letnik bi lahko na Goodison Parku zasijal podobno kot sodržavljan in soigralec v reprezentanci Richarlison.

Carlo Ancelotti pa nadzoruje situacijo tudi okoli ostalih tarč kot so James Rodriguez, Gareth Bale in Aaron Ramsey, pred kratkim je dobil košarico pri Napoliju za Kalidouja Koulibalyja, razmišlja pa še o branilcu West Ham Uniteda, Issa Diopu, za katerega West Ham želi okoli 60 milijonov funtov.

Kako vam je bil všeč ta članek?
[Skupno: 0 Povprečje: 0]